Πολιτική

Στους υποψήφιους αγοραστές μαχητικών F-35 η Ελλάδα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς αγοραστές αμερικανικών μαχητικών F-35, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιναυάρχου Mathias Winter, επικεφαλής του Γραφείου του Πενταγώνου για τα F-35.

«Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία, περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς πιθανούς αγοραστές», υπογράμμισε ο αντιναύαρχος. Ενδιαφέρον για τα εν λόγω μαχητικά έχουν εκδηλώσει επίσης η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μετά την πρόσφατη συμφωνία του Πενταγώνου με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, που περιλαμβάνει έκπτωση 8,8% στη μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμή αγοράς, το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών των F-35 αναμένεται να αυξηθεί.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ως οι καλύτεροι πελάτες των μονοπωλίων όπλων (ειδικά των ΗΠΑ) μπήκαν από νωρίς στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών. Η αγορά νέων πολεμικών αεροσκαφών αναμένεται να τινάξει στο μέλλον για πολλοστή φορά το δημόσιο χρέος αλλά όταν πρόκειται για οπλικά συστήματα δεν υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Η αποπληρωμή της επόμενης «αγοράς του αιώνα» θα φορτωθεί και πάλι στις πλάτες του ελληνικού λαού… 

(Επισκέψεις: 971 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend