Κοινωνία

Στον αέρα η μισθοδοσία εργαζόμενων στον ΕΟΔΥ με την καθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ

Στα κρύα του λουτρού βρίσκονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ που ανάμεσα άλλα δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στον εμβολιασμό, στην καταγραφή και την υποστήριξη κρουσμάτων από τον Covid-19 κ.ά.

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ότι «δεν είναι δυνατή η καταβολή της μισθοδοσία τους» στις 27 Νοέμβρη, όπως υπολογιζόταν, διότι δεν έχει υπογραφεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μισθοδοσία αφορά τον Οκτώβριο του 2021 δηλαδή έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι πληρώνονται με ένα μήνα καθυστέρηση. 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, το οποίο σε τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας M. Γκάγκα ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα.

Στην αναφορά της αναπ. υπουργού ότι υπεγράφη την ίδια μέρα η σχετική ΚΥΑ, το ΚΚΕ επισήμανε ότι πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι τις 27 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης βρέθηκε στο Μαρούσι ώστε να ενημερώσει διά ζώσης τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΚΚΕ και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως τις απλήρωτες υπερωρίες, την επικινδυνότητα της δουλειάς τους κ.α. Ο Χρήστος Κατσώτης ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα φέρει αυτά το προβλήματα στη Βουλή ζητώντας την άμεση επίλυσή τους και ότι στέκεται πλάι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΕΟΔΥ. Από 902.gr

(Επισκέψεις: 181 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend