Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

KKE: Να μην μείνει κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος του ΕΟΔΥ χωρίς δουλειά

«Να μην μείνει κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) χωρίς δουλειά!», απαιτούν οι Κομματικές Ομάδες Εργαζομένων στον..

«Να μην μείνει κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) χωρίς δουλειά!», απαιτούν οι Κομματικές Ομάδες Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!»

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την συνεχόμενη εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την κάλυψη των αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid – 19. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αφού βίωσαν την ομηρία των τρίμηνων και εξάμηνων συμβάσεων για όλη τη προηγούμενη τριετία, τώρα βρίσκονται ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Αυγούστου και 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα!», αναφέρουν, προσθέτοντας τα εξής: 

«Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης, η οποία συστηματικά αρνείται να πάρει ανοιχτά θέση, παρά τις ανακοινώσεις των εργαζομένων αλλά και τις αντίστοιχες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στην βουλή, με τελευταία αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 17/07/2023.

Το ΚΚΕ από θέση αρχής υπερασπίζεται τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ στάθηκε και όλο το προηγούμενο διάστημα δίπλα στους συμβασιούχους σε όλα τα προγράμματα του ΕΟΔΥ στηρίζοντας σταθερά τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους, μέσα στη Βουλή, στην Ευρωβουλή αλλά και έξω από αυτές.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα PHILOS, το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι με διοικητικό πόστο, “αφανείς ήρωες” της προηγούμενης περιόδου, κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στην αφάνεια και την ανεργία. Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα, σε όλη τη προηγούμενη περίοδο, με πενιχρά πολλές φορές μέσα, με προσωπικό ρίσκο, χωρίς πολλοί από αυτούς να γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια “τι σημαίνουν” Κυριακές, γιορτές, αργίες»

«Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα! Να μην πάρει “ανάσα” η κυβέρνηση!», υπογραμμίζουν και καλούν τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη δεινή αυτή θέση, «να επιλέξουν τον μόνο σίγουρο και δοκιμασμένο δρόμο: αυτόν που βρίσκεται στα δικά τους χέρια, τον δικό τους αγώνα. Οι μάχες του λαού μας και των εργαζομένων για να σώσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, για να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για να μείνει στα χαρτιά το αντιδραστικό τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη αποδεικνύουν ότι: κανένας αντιδραστικός νόμος δεν είναι παντοδύναμος απέναντι στη μαζική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Μόνο έτσι καταργούνται και αλλάζουνε οι αντιλαϊκοί και άδικοι νόμοι!». 

Καλούν επίσης την διοίκηση του Οργανισμού «να πάρει τώρα ανοικτή και ξεκάθαρη θέση στήριξης των εργαζομένων. Να σταματήσει το συνεχές κρυφτούλι και την ευθυνοφοβία απέναντι σε όλους αυτούς που αποτέλεσαν πραγματικό στήριγμα του Οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια!».

Όπως σημειώνουν: «Απαιτούμε – διεκδικούμε: 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα!

Να αξιοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ώστε να καλυφθούν χιλιάδες κενά στο ΕΣΥ, με επίκεντρο τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να αξιοποιηθούν για την ουσιαστική υγειονομική φροντίδα και μέριμνα των προσφύγων στις αντίστοιχες δομές! Σήμερα, αντιθέτως, αυτές οι δομές να αποτελούν πραγματικές υγειονομικές “βόμβες”!

Να καταργηθούν άμεσα οι αντιδραστικοί νόμοι, που διαμορφώθηκαν λιθαράκι – λιθαράκι από όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίοι καθιστούν “όνειρο θερινής νυκτός” τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα».

Απόψεις