Πολιτική

Στο 1,1 δισ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός των F-16

Συνεχίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα παζάρια με τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει την πρότασή της σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των F-16 και αναμένει την απάντηση της αμερικανικής πλευράς, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφεραν ότι το ύψος του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στις δόσεις για την αποπληρωμή του, παρατηρούσαν χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να έχεις προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ και να δίνεις τα 300 μόνο για ένα πρόγραμμα».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιδιώκει εδώ και τώρα να κλείσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον εκσυχρονισμό των F-16 και να προσδιοριστούν και οι δόσεις που θα καταβληθούν, προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στην Ουάσιγκτον ανάμεσα σε Τραμπ και Τσίπρα.

Ταυτόχρονα επιθυμεί σε μια περίοδο που εντείνεται η προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο να δώσει …διαπιστευτήρια «καλού πελάτη» στις ΗΠΑ, αφού εξακολουθεί να τρέφει προσδοκίες υποστήριξης από τον αμερικανικό παράγοντα. 

(Επισκέψεις: 23 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend