Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στημένο σόου Τραμπ για «γενοκτονία λευκών»!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, έκανε λόγο για «γενοκτονία»..

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, έκανε λόγο για «γενοκτονία» των λευκών αγροτών στη Ν. Αφρική.

Υποδεχόμενος τον Ραμαφόσα στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε αρχικά ότι είναι «μεγάλη τιμή» να βρίσκεται με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ο οποίος είναι «πραγματικά αξιοσέβαστος σε ορισμένους κύκλους» αλλά «λιγότερο αξιοσέβαστος σε άλλους».

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τη Νότια Αφρική και θέλει να τις συζητήσει με τον Ραμαφόσα. «Έχουμε πολλούς ανθρώπους που αισθάνονται ότι διώκονται και έρχονται στις ΗΠΑ. Γενικά, είναι λευκοί αγρότες και φεύγουν από τη Νότια Αφρική και (…) είναι λυπηρό να το βλέπεις. Αλλά ελπίζω να έχουμε μια εξήγηση για αυτό, επειδή ξέρω ότι δεν το θέλετε», είπε. 

Στη συνέχεια, υπάλληλοι του Λευκού Οίκου έπαιξαν βίντεο σχετικό με αυτά που ισχυριζόταν ο Τραμπ. Ο Ραμαφόσα καθόταν σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια που προβάλλονταν οι εικόνες αυτές, ωστόσο στη συνέχεια είπε ότι οι λευκοί σταυροί που εμφανίζονται σε κάποια από τα πλάνα είναι «κάτι που δεν έχει ξαναδεί ποτέ». «Θα ήθελα να ξέρω πού είναι αυτό, γιατί δεν έχω ξαναδεί» αυτά τα βίντεο, είπε. Ο Τραμπ επέμεινε, δείχνοντάς του φωτοτυπίες από ρεπορτάζ που αναφέρονταν στους λευκούς Νοτιοαφρικανούς και λέγοντας: «Τους σκοτώνουν».

Ο Ραμαφόσα είπε ότι «αυτή δεν είναι η κυβερνητική πολιτική». «Υπάρχει εγκληματικότητα στη χώρα μας. Οι άνθρωποι που σκοτώνονται δεν είναι μόνο οι λευκοί», είπε.  «Λυπάμαι που δεν έχω ένα αεροπλάνο να σας δώσω», σχολίασε σαρκαστικά ο Ραμαφόσα. «Αν μου φέρνατε ένα αεροπλάνο, θα το έπαιρνα» απάντησε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Μπερν Ντεμπούσμαν Τζ. o οποίος ήταν παρών στην αίθουσα του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ έστησε ενέδρα στον Ραμαφόσα. Όπως σημειώνει, «έχουμε δε πλέον πολλούς ξένους ηγέτες να έρχονται στον Λευκό Οίκο από τότε που ο Τραμπ επέστρεψε στο αξίωμα στις 20 – αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτού του είδους την ενέδρα σε ξένο ηγέτη».

Σχετικά θέματα

Απόψεις