Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας για τους λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας για τους λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, επισημαίνεται σε σχετικό φυλλάδιο του ΚΚΕ.

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας για τους λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, επισημαίνεται σε σχετικό φυλλάδιο του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνεται:

Από την Ουκρανία μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα οι σφοδροί ανταγωνισμοί των μονοπωλίων έχουν βάλει φωτιά. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

▶ 35.000 νεκροί άμαχοι στην Παλαιστίνη, δεκάδες χιλιάδες παιδιά, ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

▶ 114 εκατομμύρια εκτοπισμένοι, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ανθρώπινη ιστορία, από τους πολέμους και την καταστροφή που έχουν σπείρει οι ιμπεριαλιστές.

▶ Πάνω από 28.000 νεκροί πρόσφυγες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, τα τελευταία δέκα χρόνια. Νωπές είναι οι μνήμες του λαού μας από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

▶ Δεκάδες χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες πρώτης υποδοχής, σε τρίτες χώρες, για την «προστασία» τους δήθεν από τους δουλεμπόρους!

▶ ΕΕ και κυβερνήσεις προωθούν δουλεμπορικές συμφωνίες για την προσέλκυση φτηνού, χωρίς δικαιώματα εργατικού δυναμικού και για όσο διάστημα θέλει η μεγαλοεργοδοσία, όπως οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Μπαγκλαντές.

▶ Χιλιάδες μετανάστες εργάτες, σύγχρονοι σκλάβοι του συστήματος της εκμετάλλευσης, στη Μανωλάδα και τα άλλα εργασιακά κάτεργα, στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, στους τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς, στον τουρισμό – επισιτισμό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ

▶ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

▶ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Tην ΕΕ της καταστολής, του ρατσισμού και της άγριας εκμετάλλευσης εξωραΐζουν ξεδιάντροπα όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ.

Αποδείχτηκε με τη στάση τους στο νέο απάνθρωπο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ένα Σύμφωνο-έκτρωμα, που επισφραγίζει τον επίσημο ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και προβλέπει:

▶ Fast track διαδικασίες απόρριψης των αιτήσεων ασύλου.

▶ Προληπτικές φυλακίσεις, ασύλληπτο φακέλωμα, λήψη βιομετρικών ακόμη κι από 6χρονα παιδιά, νομιμοποίηση των επαναπροωθήσεων, με τη συμμετοχή και του Frontex…

▶ Συνέχιση του άθλιου εγκλωβισμού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει η αντικατάσταση του Κανονισμού του Δουβλίνου από έναν μηχανισμό «ευέλικτης» δήθεν «αλληλεγγύης» μεταξύ των κρατών-μελών. Τα κράτη που δεν θέλουν πρόσφυγες, θα πληρώνουν χρηματικό ποσό «ανά κεφάλι» που θα προκύψει μετά από παζάρια ή θα δίνουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να στήνονται υπερδομές-φυλακές ΝΑΤΟικών προδιαγραφών στις χώρες 1ης υποδοχής.

▶ Μαζικές απελάσεις και επιστροφές προσφύγων στην κόλαση του πολέμου ή σε τρίτες, «ασφαλείς» δήθεν χώρες-«αποθήκες ψυχών».

Στην ΕΕ των 1,14 εκατομμυρίων αιτήσεων ασύλου το 2023, το νέο Σύμφωνο παραπέμπει σε πολεμική προετοιμασία για το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όλες οι κυβερνήσεις, φιλελεύθερες – σοσιαλδημοκρατικές – ακροδεξιές, ψήφισαν μαζί το νέο Σύμφωνο!

Μαζί τσακίζουν τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!

Τέρμα στα παραμύθια περί «κράτους δικαίου της ΕΕ», που θα αντιμετωπίσει δήθεν την ακροδεξιά και τον φασισμό!

Βαριές ευθύνες έχουν και όλα τα άλλα κόμματα, είτε ψήφισαν το Σύμφωνο, όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε το καταψήφισαν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 (Νέα Αριστερά), αλλά συμμετείχαν ενεργά στις διαπραγματεύσεις και καλλιεργούσαν αυταπάτες για τον δήθεν «αλληλέγγυο» χαρακτήρα της ΕΕ. Το προετοίμασαν, άλλωστε, με τα μέτρα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες που είχαν υλοποιήσει σαν κυβέρνηση.

«Είναι επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει υιοθετήσει και διαπραγματεύεται τη δική μας θέση για το Προσφυγικό», έλεγε με υπερηφάνεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης αναφερόμενος στο Σύμφωνο.

«Δεν θα κάθεστε (οι πρόσφυγες) για να σας δίνουμε επιδόματα, μέχρι να βρείτε τρόπο να φτάσετε στην Ευρώπη», έλεγε ο κ. Τσίπρας ήδη από το 2022.

Ο ελληνικός λαός, η νεολαία με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά τα κόμματα, γιατί έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες – μετανάστες και στο νέο Σύμφωνο.

Να ρίξουν «μαύρο» στην Ελληνική Λύση, που καταψήφισε το Σύμφωνο, με λογική και φρασεολογία που παραπέμπει ευθέως στη φαιά προπαγάνδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, μέσα κι έξω από την Ευρωβουλή!

  • Μόνο το ΚΚΕ μέσα στην Ευρωβουλή και μέσα στους αγώνες:

▶ Αποκαλύπτει και αντιπαλεύει τις αιτίες της προσφυγιάς και μετανάστευσης, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα της εκμετάλλευσης.

▶ Ξεσκεπάζει, καταψηφίζει και παλεύει τις άγριες πολιτικές καταστολής και εγκλωβισμού που πάνε χέρι-χέρι με την επιλεκτική διαλογή φτηνού και χωρίς δικαιώματα εργατικού δυναμικού.

Αυτές οι πολιτικές στρέφονται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό, Έλληνες και ξένους!

  • Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με περισσότερες από 100 παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο:

▶ Αποκάλυψαν από την αρχή τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και κάλεσαν τον ελληνικό λαό, όλους τους λαούς, Έλληνες και μετανάστες να το αντιπαλέψουν.

▶ Βρέθηκαν δίπλα στους μεγαλειώδεις αγώνες των νησιωτών ενάντια στη δημιουργία των υπερδομών-φυλακών.

▶ Στήριξαν τους αγώνες των μεταναστών εργατών γης, των εργαζομένων στους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, όλων των μεταναστών εργαζομένων ενάντια στις σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς, για συλλογικές συμβάσεις, για άδειες διαμονής με πλήρη δικαιώματα.

▶ Στήριξαν τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπ. Μετανάστευσης ενάντια στην τραγική υποστελέχωση, τις απαράδεκτες συνθήκες και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!

Το ΚΚΕ καλεί Έλληνες και μετανάστες σε κοινή πάλη και αλληλεγγύη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για όλα όσα αξίζουμε να απολαμβάνουμε στον 21ο αιώνα.

Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών.

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις