Απόψεις

Τον ξέρουμε τον ένοχο…

Αναρωτιέμαι, τι άλλο άραγε θα πρέπει να συμβεί, για να καταλάβουμε, ότι, όλα τα δεινά πού συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού, και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, του λαικότερου,  δημοφιλέστερου, και θεαματικότερου αθλήματος, οφείλονται στην άγρια εμπορευματοποίηση του;

Και όχι βέβαια μόνο στη χώρα μας.  Άλλωστε το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο. ¨16 άτομα κάλεσαν οι εισαγγελείς με το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη,  απόπειρα εκβίασης, δωροδοκίας και δωροληψίας. Κατηγορούμενοι είναι. 2 παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων, 4  παράγοντες της ΕΠΟ, 2 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, 3 διαιτητές, και 5 μέλη άλλων επιτροπών.

Αυτά τα «καλά παιδιά» όριζαν διαιτητές σε συγκεκριμένους  αγώνες, προκειμένου να επιτυγχάνονται,  επιθυμητά αποτελέσματα.  Τα κέρδη από, ότι , μας λέει το ρεπορτάζ, υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ. Η ωραία αυτή μηχανή είχε ξεκινήσει από το 2011,  παρακαλώ.

Ελπίζω, να μην πιστεύει  κανείς, ότι, από εδώ και πέρα, τα πράγματα θα στρώσουν, δεν νομίζω, να είναι  κανείς τόσο αφελής.

Αντιθέτως, και το στοίχημα δεν ήρθε μόνο του στη χώρα μας, κάποιοι το έφεραν και αυτό, με τις ευλογίες της Πολιτείας, και της αθλητικής ηγεσίας, δημιουργώντας τεράστια λαϊκά προβλήματα, αφήνοντας, για μια φορά   ακόμα τούς  ηθικούς αυτουργούς, στο απυρόβλητο.

 

(Επισκέψεις: 6 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend