Κοινωνία

ΣτΕ: Μέσα στις επόμενες ημέρες η απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν δέκα αιτήσεις κατά των εμβολιασμών και του self-test για τον κορωνοϊό.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις που σχετίζονται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και συζητήθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν η προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, και εκείνη του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) που  ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.  

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των Σωματείων, η κοινή υπουργική απόφαση για την εμβολιασμό και τη χρήση self-test, παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις. Αναφορικά με το το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, αναφέρθηκε ότι οι διοικητές τους παραβιάζουν τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητούν μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Επισημάνθηκε δε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούνται τους μισθούς και την ασφάλεια ενώ χάνουν μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. 

Από την πλευρά του, οι συνήγοροι του Δημοσίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πόλεμο όπου βάλλεται η βιολογική κατάσταση  του ανθρώπου. Αναφορικά με ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων, εξήγησαν ότι ακόμα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως έχουν παρενέργειες.

(Επισκέψεις: 99 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend