Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στα «νύχια» του ΔΝΤ ο λαός της Ουκρανίας

Πρώτα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα δημιούργησαν μια κυβέρνηση χρήσιμων «ηλιθίων» βάζοντας μέσα της για χωροφύλακα του ναζί του ΑΖΟΦ και άλλες..

Πρώτα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα δημιούργησαν μια κυβέρνηση χρήσιμων «ηλιθίων» βάζοντας μέσα της για χωροφύλακα του ναζί του ΑΖΟΦ και άλλες νεοναζιστικές παραφυάδες. Στη συνέχεια ενίσχυσαν τις προϋποθέσεις για μια πολεμική σύρραξη που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας. Τώρα συντηρούν ένα πολύνεκρο πολεμικό μέτωπο, όπου συγκρούονται τα μέλη της ΝΑΤΟικης λυκοσυμμαχίας με την Μόσχα. 

Αφού έστησαν όλο αυτό το σκηνικό που έχει οδηγήσει την Ουκρανία στην οικονομική καταστροφή και το λαό της στο θάνατο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση ρίχνουν στη …μάχη το ΔΝΤ. Τον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό που έρχεται να αρπάξει τον πλούτο της Ουκρανίας και να «ξεζουμίσει» το λαό της.

Χωρίς καν ακόμη να έχει λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται ήδη στο Κίεβο αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγει συνομιλίες για την παροχή ενός πολυετούς δανείου ύψους 16 δισ. Ευρώ. 

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι επιδιώκει τη λήψη ενός πλήρους προγράμματος δανεισμού από το Ταμείο, μετά την εξασφάλιση συμφωνίας τον Δεκέμβριο για ένα προσωρινό πρόγραμμα παρακολούθησης τεσσάρων μηνών, γνωστό ως PMB, το οποίο, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα ανοίξει τον δρόμο για την παροχή πρόσθετου δανεισμού όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα μέτρα που δεσμεύτηκε να πάρει η Ουκρανία

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2022 η Ουκρανία υπέγραψε ένα μνημόνιο με το ΔΝΤ, με το οποίο υποσχέθηκε να λάβει μέτρα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Όμως το ΔΝΤ δεν δίνει δάνεια αν πρώτα δεν υπάρξουν δεσμεύσεις και υπογραφές για την επιβολή αυστηρών μέτρων. Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με το μνημόνιο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ΔΝΤ, η κυβέρνηση στο Κίεβο πρέπει να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων. Δηλαδή να επιβάλλει άγρια φορολογία στον Ουκρανικό λαό που ήδη δοκιμάζεται από τον πόλεμο και την ανέχεια.

Καθώς επίσης και να προχωρήσει στη «περαιτέρω βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης σε κρατικές εταιρείες».  Αυτός είναι ο …εύηχος τίτλος για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της Ουκρανίας στους «γύπες» των αγορών που θα σπεύσουν να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές.

«Η ισχυρή εφαρμογή του PMB θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για ένα πιθανό πρόγραμμα πλήρους υποστήριξης από το ΔΝΤ», αναφέρει το έγγραφο. Προειδοποιεί ωστόσο, ότι η «υλοποίηση μεγάλων κραδασμών θα μπορούσε να αποκλείσει την πλήρη επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Με λίγα λόγια οι «σύμμαχοι» ετοιμάζουν μνημόνιο στην Ουκρανία μέσω του ΔΝΤ και μάλιστα με εκβιαστικούς όρους… Όλα τα υπόλοιπα περί υπεράσπιση κάποιας «δημοκρατίας» ήταν το …«τυρί» για να πέσει στη «φάκα» ο Ουκρανικός λαός.

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις