Απόψεις Κοινωνία

Σοβαρό εργατικό ατύχημα: 4 τραυματίες από πυρκαγιά στα διυλιστήρια της «Motor Oil»

Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στα διυλιστήρια της «Motor Oil», στους Αγίους Θεοδώρους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.30 σε χώρο του διυλιστηρίου. Oι τέσσερις  τραυματίες – εγκαυματίες μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γεννηματάς», σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνώθηκαν.

Ειδικότερα, και οι δύο εγκαυματίες (27 και 30 ετών αντίστοιχα) που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων στο «Γεννηματάς», είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο νέοι άνθρωποι έχουν εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και στον κορμό.

Στο «Θριάσιο» οι δύο εγκαυματίες που μεταφέρθηκαν είναι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των περιστατικών.

Για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν όλα τα δημόσια κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να αναπτυχθούν και άλλα, πολύ περισσότερα, στα δημόσια νοσοκομεία.  Σήμερα το πρωί στο «Θριάσιο» αναμένεται η μεταφορά του ενός εκ των 2 εγκαυματιών της «Motor Oil» σε κρεβάτι που άδειασε στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων. Ο δεύτερος παραμένει στη ΜΑΦ. Κι όλα αυτά σ΄ ένα νοσοκομείο που βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά. Να σημειωθεί ότι τα 8 κρεβάτια στη ΜΕΘ εγκαυμάτων ήταν γεμάτα όπως  και τα 7 από τα 8 (το ένα κρεβάτι δεν λειτουργεί από το τέλος του 2019 λόγω της έλλειψης τουλάχιστον 8 νοσηλευτών στη ΜΕΘ). Σήμερα στο «Θριάσιο» είναι κενές δύο οργανικές θέσεις εντατικολόγων, 82 νοσηλευτών και 49 τραυματιοφορέων. Η χώρα μας μετράει σήμερα 750 κρεβάτια ΜΕΘ στο ΕΣΥ, από τα οποία λειτουργούν μόλις τα 560, ενώ εξοπλισμό έχουν τα 650. Την τελευταία δεκαπενταετία το 25% των υπαρχουσών κλινών ΜΕΘ παραμένουν σταθερά κλειστές.

Επιπλέον, μόνο το 6% των συνολικών κρεβατιών των νοσοκομείων στη χώρα μας είναι κρεβάτια ΜΕΘ, ποσοστό που έπρεπε να είναι 20%. Καθημερινά πάνω από 30 βαρέως πάσχοντες περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη χώρα μας, καθώς οι ελάχιστες υπάρχουσες δημόσιες κλίνες έχουν πληρότητα 100%. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικολόγων, απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ.

Πηγή: 902.gr 

(Επισκέψεις: 1.662 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend