Κοινωνία

Σωματείο: Καταγγέλλει την παρέμβαση της εργοδοσίας σε συνέλευση σε «My Market»

Την παρέμβαση της εργοδοσίας και των «εργατοπατέρων» σε συνέλευση στο κατάστημα του «My Market» στη Χίο καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Σημειώνει ότι «προεδρεύων ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο που εμφανίστηκε απαρτιζόταν από διευθυντές των καταστημάτων του “MY MARKET”. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επιχείρησε να διώξει από το χώρο το μέλος της Διοίκησης του ΕΚΧ και πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, λες και εκτελούσε χρέη ιδιοκτήτη, επικαλούμενος ότι τη “συνέλευση” έχει καλέσει το “Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών ΠΕ Χίου”».

Να σημειώσουμε ότι το εργοδοτικό Σωματείο «Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών ΠΕ Χίου», φτιάχτηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου και στελεχώθηκε κυρίως από τα γραφεία διευθυντών των καταστημάτων του «MY MARKET». Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου κατήγγειλε έγκαιρα στους εργαζόμενους το ρόλο του ως υπερασπιστή των εργοδοτών, των διευθυντών, που του λύνουν τα χέρια διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να τσακίζουν τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο τονίζει πως «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τους εργοδότες. Είναι παραμύθι και έχει αποδειχθεί από την ίδια τη ζωή ότι “αν πηγαίνει καλά η επιχείρηση, αν είναι «υγιής» τότε θα ωφεληθεί και ο εργαζόμενος”» και προσθέτει ότι «οι συνάδελφοι δεν μπορεί να εμπιστεύονται ένα εργοδοτικό “σωματείο”, που πέντε χρόνια τώρα δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα εργασιακά δικαιώματα, που έχουν καταστρατηγηθεί: Νόμος για την κατάργηση της απεργίας, νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση για τις Συλλογικές Συμβάσεις κλπ.».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 493 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend