Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο»: Κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις επικίνδυνες συνθήκες στο νοσοκομείο

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο..

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι «οι συνθήκες νοσηλείας δεκάδων ασθενών θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του ΓΝΕ Θριάσιο», πως «κατόπιν εντολών της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, αναπτύχθηκαν πρόσφατα περισσότερες από 46 επιπλέον κλίνες COVID (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας), χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό,  αλλά μόνο με μετακινήσεις από υπάρχοντα, ήδη υποστελεχωμένα, τμήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Αποτέλεσμα είναι οι επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 5 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς».

Επισημαίνεται ότι «Για την ανάπτυξη των 9 νέων κλινών ΜΕΘ COVID μετακινήθηκαν γιατροί από το Αναισθησιολογικό και τη Γενική ΜΕΘ – με αποτέλεσμα την ανασφαλή τους λειτουργία, ενώ το ιατρείο COVID του ΤΕΠ εξακολουθεί να στελεχώνεται και με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους», ενώ παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στην Πνευμονολογική, Α και Β Παθολογική, την ΩΡΛ, τη Νευροχειρουργική, την Ορθοπαιδική και Χειρουργική. Ακόμη «Ανεπαρκέστατο είναι το νοσηλευτικό προσωπικό στη Γενική ΜΕΘ αλλά και στις δύο ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου», «οι τραυματιοφορείς, οι βοηθοί θαλάμου και οι φυσικοθεραπευτές δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών για να καλυφθούν με πρόχειρο τρόπο οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας».

Το Σωματείο σημειώνει ότι «Αν και καταγράφονται διαρκώς κρούσματα μόλυνσης με SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους, εξακολουθεί να μην γίνεται συστηματικός προληπτικός έλεγχος», καθώς «δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ενώ οι ίδιοι γιατροί παρέχουν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με COVID και μη COVID, ακόμα και σε ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου».

Ακόμη υπογραμμίζει ότι «Γίνεται προσπάθεια να εμφανισθεί μία εικονική πραγματικότητα κι έτσι ν’ αποκρυφθούν τα σοβαρά προβλήματα που καθημερινά βιώνουν το σύνολο των ασθενών και εργαζομένων στο νοσοκομείο», τονίζει πως «στις κρίσιμες αυτές στιγμές ο καθένας επιβάλλεται να πάρει θέση. Εκφράζουμε την γνώμη ότι η εντολή για διερεύνηση της αναφοράς μας με την κλήση και κατάθεση των υπευθύνων αρμοδίων οργάνων θα αναδείξει πιθανά ευθύνες και ποινικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των ιατρών, νοσηλευτών και γενικά των εργαζομένων στα νοσοκομεία στην αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19, αλλά και στην παροχή νοσηλείας στον κάθε πάσχοντα, ο οποίος δεν επιτρέπεται να καταγράφεται ως παράπλευρη απώλεια».

ANAFORA

Σχετικά θέματα

Απόψεις