Τα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ανέδειξε στην παρέμβασή της στο «Mega News» η Μαίρη Αγρογιάννη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή και το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα εμφανίστηκαν μέχρι και ποντίκια στο κτίριο που στεγάζονται οι καρδιολογικές κλινικές και τα παιδιατρικά τμήματα και μάλιστα σε βοηθητικούς χώρους της Μονάδας Νεογνών.
«Το υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν χτίσει ένα ολόκληρο ψέμα πάνω στο αφήγημα της κτιριακής αναβάθμισης των νοσοκομείων» τόνισε η Μ. Αγρογιάννη, προσθέτοντας πως «έρχεται η ίδια η πραγματικότητα, που είναι σοκαριστική και διαψεύδει αυτά που ισχυρίζονται με το χειρότερο τρόπο». Επεσήμανε ότι οι όποιες ανακαινίσεις γίνονται είναι αυτονόητες, γιατί ότι «το υπουργείο έχει υποχρέωση να ανακαινίζει κτήρια τα οποία είναι εικοσαετιών και παραπάνω» αλλά «όποιες ανακαινίσεις γίνονται, γίνονται επιλεκτικά, χωρίς σχέδιο και με κριτήριο να πάρουν εκατομμύρια κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι από το Ταμείο Ανάκαμψης».
Η Μ. Αγρογιάννη υπογράμμισε ότι στο Κρατικό Νίκαιας από τη μία υπάρχουν «πτέρυγες που έχουν ανακαινιστεί και σε αυτές εμφανίζονται προβλήματα και κακοτεχνίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ανακαινισμένους χώρους, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα με τα υδραυλικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Πόρτες οι οποίες έχουν χαλάσει ή ζητήματα που υπάρχουν στις παθολογικές με τις έντονες οσμές ή με ανελκυστήρες που χαλάνε, ενώ η τεχνική υπηρεσία που είναι υποστελεχωμένη πραγματικά τρέχει και δεν φτάνει για να φτιάξει τα προβλήματα που παρέδωσε ο εργολάβος». Και από την άλλη «υπάρχουν τα κτίρια τα οποία δεν έχουν ανακαινιστεί, με απαρχαιωμένες υποδομές, στα οποία εμφανίζονται ακόμα και ποντίκια, όπως καταγγέλλουμε».
Πηγή: 902.gr