Απόψεις

Το «σκλαβοπάζαρο» των αθλητών

Καθιερώνεται λοιπόν το «σκλαβοπάζαρο – υιοθεσίας», επί το ευγενέστερο, των αθλητών και αθλητριών μας. Αυτό το «σκλαβοπάζαρο», παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα «σκληρών προσπαθειών» του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κ. Καπράλου, στο στο ρόλο του «μεσάζοντα – μεσίτη». Αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου στο ρόλο του «προστάτη – νταβατζή».

Το θλιβερό, όμως, είναι η αποδοχή, όλης αυτής της κατάστασης, από τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις οικογένειές τους. Λες και ζουν σε άλλη χώρα, και δεν γνωρίζουν, ότι, οι βασικοί υπεύθυνοι, για αυτόν τον εξευτελισμό που βιώνει σήμερα η χώρα μας η πλειοψηφία του λαού μας (με τα δύο εκατομμύρια ανέργους, με τις εκατοντάδες αυτοκτονίες, με τα συσσίτια, με τα νηστικά παιδιά, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών, με τους άστεγους κλπ), είναι αυτοί που ανέλαβαν την …«υιοθεσία» τους.

Τα χρήματα που τους έδωσαν είναι βουτηγμένα στο αίμα του Ελληνικού λαού. Και το θλιβερό είναι ότι όλα αυτά, η παράδοση των αθλητών μας στους «χορηγούς – νταβατζήδες» γίνεται , κάτω από το βλέμμα του κράτους – της κυβέρνησης των ανδρεικέλων, και κάτω από τις τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς χαράς της πλειοψηφίας των ΜΜΕ που θριαμβολόγησαν (και λογικό είναι), αφού οι ιδιοκτήτες τους ανήκουν στο «σινάφι», είναι οι ίδιοι. Είναι αυτοί που απέκτησαν την… πατρότητα των αθλητών μας.

Για σκεφτείτε, εάν ένα από αυτά τα παιδιά, ένας από τους αθλητές μας να έβγαινε μπροστά και να έλεγε το αυτονόητο: «Όχι, δεν θέλω τα λεφτά σας. Δεν θέλω λεφτά που είναι αποτέλεσμα απάνθρωπης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η προετοιμασία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων είναι υπόθεση του κράτους, του λαού. Όχι δική σας».

Και διερωτώμαι. Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι μεγάλοι αθλητές μας δεν γνωρίζουν, ότι, οι 28 επιχειρήσεις, που τους υιοθέτησαν μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα κερδίσουν τα τετραπλάσια από αυτά που θα ξοδέψουν για την προετοιμασία τους;

Δεν γνωρίζουν ότι το Κεφάλαιο δεν χάνει ποτέ;

Δεν γνωρίζουν ότι οι ίδιοι θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης;

(Visited 2 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend