Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις Υπουργών και επιχειρηματιών από το Μαξίμου

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ξαναφέρνει στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών από το Μέγαρο Μαξίμου! Το..

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ξαναφέρνει στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών από το Μέγαρο Μαξίμου!

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Αποκάλυψη – Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο» και υπότιτλο «Οι ενδείξεις για άγνωστες υποκλοπές, οι πληροφορίες για φυσικές παρακολουθήσεις, οι διευκολύνσεις κι άλλες ιστορίες – Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Γρηγόρη Δημητριάδη».

Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το πρόσωπο που πιθανόν να έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποκλοπές με το Predator, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον υπουργό που παρακολουθούνταν για το θέμα των ταυτοτήτων, ενώ κάνει λόγο και για άλλο πολιτικό που επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί αλλά απέφυγε την παγίδα.

Επίσης μιλά και για φυσικές παρακολουθήσεις και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα εναντίον πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και «ανδρών και γυναικών για ιδιωτικούς λόγους»!

Το δημοσίευμα κάνει, δε, λόγο για σχέσεις επιχειρηματιών με το έως πρόσφατα ισχυρό κέντρο στο Μαξίμου. Όπως αναφέρεται:

«Τα προβληματικά σημεία για το συγκεκριμένο κέντρο επιρροής πολλαπλασιάζονται ύστερα από τα οφέλη που φέρονται να είχαν σε συμβάσεις με το Δημόσιο επιχειρηματίες (που δραστηριοποιούνται κυρίως σε θέματα επικοινωνιών, ψηφιακών συστημάτων και άλλων υψηλής τεχνολογίας) οι οποίοι είχαν πολύχρονες επαφές με αυτό το σύστημα. Οι συγκεκριμένοι ενδιαφέρονταν για θέματα επικοινωνιών σε σώματα ασφαλείας, στα συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ, στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κ.λπ. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ματαιώθηκε ύστερα από πολιτικές αντιδράσεις».

Οι παρακολουθήσεις σε καφετέριες

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ στα Νέα, «SMS με link – παγίδα φέρεται να είχε σταλεί, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, και σε επιχειρηματία εκτός Αθηνών, που έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα, αυτό φέρεται να συνέβη προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση κι άλλων γνωστών του σημαντικών προσώπων, μέσω αυτού, αλλά και γιατί ήταν «εχθρός» επιχειρηματιών που φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο κέντρο..

..Ακόμη παραμένει άγνωστο αν το Predator χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για υποκλοπές, αντρών και γυναικών, για ιδιωτικούς λόγους. Με κύριο ζητούμενο τι από όλα αυτά μπορεί να γνώριζε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση για τη διαχείριση του Predator στην Ελλάδα κι αναφέρεται συχνά σε SMS – παγίδες που στέλνονταν από το εξωτερικό.

Ενα από τα κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν αφορά τη φυσική παρακολούθηση ή και την καταγραφή συνομιλιών, σε ραντεβού, σε καφετέριες, ενός ακόμη πολιτικού παράγοντα που επίσης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το προαναφερόμενο κέντρο… »

Σχέσεις και με το …οργανωμένο έγκλημα!

Τέλος, κάνει λόγο και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα: «Ένα κρίσιμο ερώτημα παραμένει, τέλος, και το ακριβές περιεχόμενο των «θολών» επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα κι από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για «λόγους προσωπικής ασφάλειας». Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες».

Το ρεπορτάζ των «Νέων» αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα κύκλο συζητήσεων για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς ζητούνται άμεσα απαντήσεις στα θέματα που τίθενται.

Το βέβαιο είναι ότι ενώ η Pega, η εξεταστική της ευρωβουλής, φθάνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, η υπόθεση των υποκλοπών κάθε άλλο παρά έχει κλείσει, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το «κουκουλώσει»…

Αναπάντητα ερωτήματα για υποκλοπές και εντός της κυβέρνησης (πηγη: Ναυτεμπορική)

Αναπάντητα ερωτήματα για το ενδεχόμενο να υπεκλάπησαν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «εικασίες» αλλά αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει εάν παραβιάστηκε ή όχι το απόρρητο των μελών της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν δημοσιεύματα.

Σχολιάζοντας ρεπορτάζ το οποίο ανέφερε ότι υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου και του τότε διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, έχουν διαπιστώσει ότι υποκλέπτονταν οι συνομιλίες τους ο κ. Οικονόμου απέφυγε να διαψεύσει ρητώς. Αντίθετα εστίασε στο γεγονός ότι το ρεπορτάζ δεν κατονομάζει τα φερόμενα θύματα των «εσωτερικών» υποκλοπών στην κυβέρνηση. Ειδικότερα μίλησε για δημοσίευμα «γεμάτο  εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα». «Όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων» πρόσθεσε γενικόλογα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευθεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα «δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης» (…).

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε παραδεχθεί ότι θα παρακολουθούσε και την ΠτΔ

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες έρχονται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρωτοφανή παραδοχή της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι θα έδινε εντολή ακόμη και για παρακολούθηση της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφεύγουν εδώ και μήνες να διαψεύσουν που αναφέρει ότι εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα επτά ή οκτώ πολιτικά πρόσωπα.

«Όχι» της ΝΔ σε έλεγχο για παραβίαση απορρήτου πολιτικών προσώπων

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ελεγχθεί από την αρμόδια αρχή (ΑΔΑΕ) και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το απόρρητο των συνδιαλέξεων των βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων. Μάλιστα η γαλάζια πλειοψηφία δεν εξήγησε για ποιο λόγο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα κάτι που πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τον αριθμό των θυμάτων των υποκλοπών… εκτός ή εντός κυβέρνησης.

Σχετικά θέματα

Απόψεις