Κοινωνία

Σήμερα η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές απορρίπτοντας τα πρωτόκολλα – λάστιχο της ατομικής ευθύνης και των ημίμετρων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και διεκδικώντας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη και σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, απαιτούν να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και ο νόμος έκτρωμα για τα Εργασιακά που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζεται στις 7 Σεπτέμβρη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας και αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Το πλαίσιο των αιτημάτων τους

Με το πλαίσιο των αιτημάτων τους διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος, μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και λένε όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δεν θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.

Επιπλέον, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία.

Επίσης, ζητούν μέτρα για τη στήριξη των μαθητών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την ίδια τη μορφωτική και εκπαιδευτική διαδικασία και τέλος να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Κινητοποιήσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στις 2.30 μ.μ. στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στην Κεφαλλονιά, στη 1 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 61 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend