Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σφαίρες αντί για φαγητό στους Παλαιστίνιους – Νέα σφαγή κοντά σε κέντρο «διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας»

Είναι ξεκάθαρο, πια, ότι τα κέντρα «διανομής βοήθειας» που έχει στήσει ο ισραηλινός στρατός μέσω της ισραηλινο-αμερικανικής  ΜΚΟ που κατ’ επίφαση..

Είναι ξεκάθαρο, πια, ότι τα κέντρα «διανομής βοήθειας» που έχει στήσει ο ισραηλινός στρατός μέσω της ισραηλινο-αμερικανικής  ΜΚΟ που κατ’ επίφαση ονομάζεται «Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα» (GHF), έχουν μετατραπεί σε «παγίδες θανάτου».

Σήμερα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 124 τραυματίστηκαν ενώ περίμεναν βοήθεια κοντά στον λεγόμενο διάδρομο Νετζαρίμ, νότια της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Αλ-Κούτζ, δέχθηκαν πυρά ενώ πλησίασαν ένα κέντρο «διανομής βοήθειας» της GHF.

Το σκηνικό ίδιο και δολοφονικό: Ο ισραηλινός στρατός ρίχνει σφαίρες κατά των εξαθλιωμένων Παλαιστινίων που θέλουν να βρουν λίγο φαΐ για να ταΐσουν τα παιδιά τους. 

Και αυτό το περιστατικό, όπως κάθε τέτοιο, σύμφωνα με τον ισραηλινό «εξετάζεται» και ποτέ δεν, τελικά, δεν εξετάζεται μέχρι να έρθει το επόμενο. 

Παράλληλα, στη Δυτική Όχθη, ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν Παλαιστίνιους σε επιδρομές που πραγματοποίησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ένα χωριό στην Καλκίλια, σύμφωνα με το Wafa. Επίσης, ανάγκασαν οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Φακούα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στρατώνες. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι 15 άνθρωποι υπέστησαν ασφυξία αφού Ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν δακρυγόνα στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς.

Σχετικά θέματα

Απόψεις