Πολιτική

Σε νέα δίκη ο Πελετίδης επειδή απέτρεψε τις απολύσεις εργαζομένων!

Ο δήμαρχος Πατρέων με την αγωνιστική στάση του πριν τρία χρόνια απέτρεψε τις απολύσεις εργαζομένων. Η φιλεργατική κίνηση του όμως, για την αστική δικαιοσύνη αποτελεί …«ποινικό αδίκημα». Ο Κώστας Πελετίδης, αρνήθηκε να παραδώσει τους ατομικούς φακέλους 324 εργαζόμενων, για επανέλεγχο το 2014. Αρνήθηκε να δώσει βορά στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τους εργαζόμενους του δήμου. Αν το έπραττε θα συνυπέγραφε τις απολύσεις πολλών εξ’ αυτών. 

Επέλεξε να προστατέψει το δικαίωμα στην εργασία. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, δικάζεται για αυτό ακριβώς το λόγο.  Καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για να …απολογηθεί επειδή προστάτεψε εργατικά δικαιώματα. Στην ξεκάθαρα ταξική στάση του δημάρχου στηρίζεται το σαθρό «κατηγορητήριο».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, ο δήμος Πατρέων: «Αυτή η στάση συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, συνολικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργαλείο την λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την ίδια στιγμή βγάζουν στο σφυρί την λαϊκή κατοικία μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Σε αυτή τη δίκη ο δήμαρχος Πατρέων, χρειάζεται στο πλευρό του, όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend