Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε κλιμάκωση και ολικό αποκλεισμό προχωρούν οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας τα «μέτρα στήριξης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, προχωρώντας αποφασιστικά στην κλιμάκωση..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας τα «μέτρα στήριξης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, προχωρώντας αποφασιστικά στην κλιμάκωση του αγώνα τους και στον 48ωρο ολικό αποκλεισμό του οδικού δικτύου σε κομβικά σημεία.

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας κάνουν λόγο για συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο απ’ αυτά που έλεγε τις προηγούμενες ημέρες. Το κλίμα οργής και αποφασιστικότητας για συνέχιση του αγώνα κυριάρχησε στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στα μπλόκα, με την κλιμάκωση του αγώνα να χαρακτηρίζεται μονόδρομος.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται. Δεν μας είπε τίποτα καινούργιο. Εμείς σε συντονισμό και μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες προχωράμε στην υλοποίηση των αποφάσεων για κλιμάκωση. Δεν βιαζόμαστε, έχουμε υπομονή, κουράγιο και δύναμη που γίνονται ακόμη μεγαλύτερα από την συγκινητική αλληλεγγύη που βιώνουμε κάθε μέρα στα μπλόκα από το λαό», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και της συντονιστικής του μπλόκου της Αταλάντης.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν καλύπτουν τίποτα. Για παράδειγμα τα 80 εκατομμύρια από την αναδιανομή των αδιάθετων πόρων, δηλαδή των δικών μας χρημάτων, που θα δοθούν μόνο σε βαμβακοπαραγωγούς και σιτοπαραγωγούς, αντιστοιχούν σε 8 ευρώ το στρέμμα. Μιλάμε για κοροϊδία», σημειώνει ο Γιώργος Βλάχος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς, από το μπλόκο του Κάστρου. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν και άλλα βασικά και καθοριστικά αιτήματα για την επιβίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων αιτήματα, όπως το να μην υπογραφεί η συνθήκη Mercosur, ενώ επισημαίνει ότι ελάχιστα ως τίποτα δεν προβλέπεται για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μπλόκα σε Στερεά και Εύβοια, προχωρούν από αύριο Πέμπτη σε κλιμάκωση του αγώνα και υλοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων για 48ωρο ολικό αποκλεισμό κομβικών σημείων, τόσο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, όσο και του παράπλευρου οδικού δικτύου, όπως η παλιά εθνική οδός.

Στο επίκεντρο της κλιμάκωσης είναι ο κόμβος του Μπράλου, όπου η γεωγραφική του θέση δίνει τη δυνατότητα να «κόψεις» τη χώρα στα δύο. Ήδη, προετοιμάζοντας την κλιμάκωση οι αγρότες έχουν σχεδιάσει την ενίσχυση του μπλόκου του Μπράλου με δυνάμεις από το μπλόκο της Αταλάντης, αλλά και από τη Θεσσαλία, ώστε να διακοπεί κάθε πρόσβαση μέσω του κόμβου και των παραδρόμων.

Επίσης σε κλιμάκωση του αγώνα με αποκλεισμούς κομβικών σημείων του παράπλευρου οδικού δικτύου και της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας θα προχωρήσουν τα μπλόκα Λιβαδειάς και Θήβας, ενώ αποφασισμένοι για κλιμάκωση και αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στην υψηλή γέφυρα, δηλώνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας, που θα έχουν τη στήριξη των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Κηρίνθου στη βόρεια Εύβοια.

Σχετικά θέματα

Post
Filter