Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε Γενική Συνέλευση στις 20/2 οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με θέματα την..

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με θέματα την απόσυρση της προσφυγής της ΟΕΦΕ, την αύξηση των αποδοχών μας στο πλαίσιο υπογραφής νέας κλαδικής σύμβασης, την κατάργηση της διάταξης για αναμετάδοση μαθήματος, την παροχή δωρεάν covid tests για κάθε εργαζόμενο και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς:

Κάλεσμα σε γενική συνέλευση στις 20 Φλεβάρη στις 12:30 μ.μ.
Στην αίθουσα του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Αγίας Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη)

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο
26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα

Όλοι οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής που μας αφήνει απροστάτευτους στα φυσικά φαινόμενα, χωρίς ρεύμα και νερό. Την πολιτική που θεωρεί φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία, που εδώ και δυο χρόνια μας πετάει την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, για πάσα νόσο.

Είναι η πολιτική που επιτρέπει τους εργοδότες να κρύβονται πίσω από τα πρωτόκολλα λάστιχο για να μη λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία. Είναι η ίδια πολιτική που ενώ προέβλεψε την υποχρέωση των εκπαιδευτικών για τη διενέργεια self tests δύο φορές την εβδομάδα, δεν προέβλεψε την δωρεάν διάθεσή τους για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων.

Είναι η πολιτική που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις, που επιτρέπει στους εργοδότες, και του κλάδου μας, να αρνούνται την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης. Με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, το ωρομίσθιό των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα μελέτης, συνδέθηκε με το κατώτατο μισθό και αυτός καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε υπουργού εργασίας, αντί για την κλαδική σύμβαση. Πάνω σε αυτή τη βάση έγινε δυνατή η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ εναντίον του νόμου που καθόριζε ως πλήρες ωράριό μας τις 21ώρες, επιδιώκοντας να γίνει 40ωρο και κατεβάζοντας έτσι το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά.

Είναι η πολιτική που διευκολύνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με όρους υπερεντατικοποίησης στη δουλειάς μας, χιλιάδες ώρες δουλειάς από meetings/ διορθώσεις/ ενημερώσεις που ποτέ δεν δηλώνονται, ούτε πληρώνονται, με δώρα που ποτέ δεν δίνονται και πολλά άλλα. Είναι η πολιτική που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μετατρέψουν την τηλεκπαίδευση σε όχημα πίεσης για δουλειά τις αργίες, δουλειά στην περίπτωση εγκυμοσύνης ή ασθένειας, για ακόμη περισσότερες αδήλωτες ώρες.

Η απάντησή σε όλα αυτά βρίσκεται στην οργάνωσή μας, στον αγώνα για τη συσπείρωση όλο και περισσότερων συναδέλφων στο σωματείο μας. Μόνο έτσι θα δώσουμε απάντηση στα σχέδια που μας θέλουν παρατηρητές στο ξεχείλωμα των εργασιακών μας σχέσεων, στην καταλήστευση του ήδη πετσοκομμένου μισθού μας από την ακρίβεια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας με θέματα την απόσυρση της προσφυγής της ΟΕΦΕ, την αύξηση των αποδοχών μας στο πλαίσιο υπογραφής νέας κλαδικής σύμβασης, την κατάργηση της διάταξης για αναμετάδοση μαθήματος, την παροχή δωρεάν covid tests για κάθε εργαζόμενο και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του σωματείου μας το προηγούμενο διάστημα, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, οι παρεμβάσεις μας στους εργοδοτικούς φορείς, για την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύουν την ανάγκη να συντονίσουμε τη δράση μας, με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται καθημερινά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Οργανωμένα να αντισταθούμε απέναντι στην εγκληματική άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και μας ωθεί αναγκαστικά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Σχεδιάζουν τη φίμωση κάθε φωνής που διεκδικεί και είναι εξωφρενικά αποτελεσματικοί στο να βγάζουν απεργίες και συλλογικές διεκδικήσεις παράνομες και καταχρηστικές. Δεν θα τους περάσει. Θα δώσουμε απάντηση στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα με τον οργανωμένο μας αγώνα.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Κυριακή 20/2, στις 12:30μμ, στην αίθουσα του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5Β(πίσω από τη Μητρόπολη)

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00, να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και ωρομίσθια.
 • Να παραιτηθεί η ΟΕΦΕ από την κατάπτυστη προσφυγή με επιδίωξη να μειώσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά, να υπογραφεί κλαδική σύμβαση με κατοχυρωμένα τα δικαιώματά μας.
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος, Τ.Κ. 10433, Τηλ./Fax: 210 8218982

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις