Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε δίκη σέρνεται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Δηλώσεις καταδίκης από πλήθος καλλιτεχνών

Τη δίωξη σε βάρος του προέδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), Βασίλη Παρασκευόπουλου, με κατηγορίες που στρέφονται ενάντια στην αγωνιστική δράση, καταγγέλλουν πολλοί καλλιτέχνες...

Τη δίωξη σε βάρος του προέδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), Βασίλη Παρασκευόπουλου, με κατηγορίες που στρέφονται ενάντια στην αγωνιστική δράση, καταγγέλλουν πολλοί καλλιτέχνες.

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους. Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις στο λογαριασμό του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο facebook.

«Στο πρόσωπο του δικάζονται όλοι οι καλλιτέχνες που και μέσα από την τέχνη τους προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο. Στο πρόσωπο του δικάζονται όλοι οι εργαζόμενοι η νεολαία όλος ο λαός που δεν βολεύεται στη σάπια κοινωνία τους»: Κοινοί Θνητοί.

«Απαιτώ να πάψει άμεσα η δίωξη σε βάρος του προέδρου του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου Βασίλη Παρασκευόπουλου»: Αλέξανδρος Μυράτ.

«Συμπαραστέκομαι και στηρίζω τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου»: Γιώργος Δεπάστας, μεταφραστής.

«Δυστυχώς, προστίθεται μία ακόμη επιθετική και παράλογη κίνηση σε βάρος όχι μόνο του άξιου συναδέλφου, αλλά και κάθε συλλογικής κίνησης των μουσικών και των καλλιτεχνών»: Φοίβος Δεληβοριάς.

«Η σχέση της κυβέρνησης με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι εχθρική σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουν σκεπτόμενους και καλλιεργημένους πολίτες γιατί έχουν απαιτήσεις»: Δημήτρης Μητσοτάκης.

«Τέχνη είναι οι αγώνες του λαού. Συμπαραστέκομαι και στηρίζω τον πρόεδρο του σωματείου μας Βασίλη Παρασκευόπουλο»: Γρηγόρης Βασίλας.

«Μόνο το μαζικό κίνημα τους τρομάζει! Όλοι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, όπου θα διεξαχθεί η δίκη! Αφορά τον κάθε δημοκράτη πολίτη, καλλιτέχνη ή μη!»: Μάκης Σεβίλογλου.

«Η φωνή των καλλιτεχνών δεν λουφάζει μπροστά σε απειλές.Τα τραγούδια των καλλιτεχνών δεν φιμώνονται. Να πάψει άμεσα η δίωξη του Βασίλη Παρασκευόπουλου»: Κώστας Γάκης, Ηθοποιός, σκηνοθέτης.

«Οι αγώνες του εργαζόμενου αγωνιζόμενου Λαού και οι διεκδικήσεις του ούτε διώκονται, ούτε δικάζονται, ούτε καταστέλλονται. Το μόνο που γίνεται είναι να ατσαλωθούν κι άλλο οι εργαζόμενοι και να συνασπιστούν μαζικότερα στο κίνημα, για να αγωνιστούν ισχυρότερα και να πετύχουν ακόμη περισσότερα για την ζωή και το μέλλον το δικό τους και των συνανθρώπων τους»: Δρ Χρήστος Ηλ. Κολοβός, Μαέστρος – μέλος του Δ.Σ. του Π.Μ.Σ.

«Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι απόδειξη του φόβου της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους. Την καταλαβαίνουμε γιατί την πραγματική δύναμη την έχουμε εμείς όταν ενώνουμε τις γροθιές μας στα σωματεία μας και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας»: Λίλα Καφαντάρη, ηθοποιός.

«Σαν καλλιτέχνης αλλά και σαν εργαζόμενος καταδικάζω αυτή την απαράδεκτη δίωξη και καλώ όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την καταδίκη τους και τη στήριξη στον Πρόεδρο του Σωματείου μας που διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση»: Μίλτος Λογιάδης.

«Διώκουν όλους τους καλλιτέχνες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Απλή γραμματική. Παρελθόν παρόν, μέλλον. Δεν θα φοβηθούμε. Στηρίζω ανεπιφύλακτα»: Γιώργος Ηλιόπουλος.

«Η κατηγορία για “παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων”, τέσσερα χρόνια μετά, δείχνει την πραγματική εναντίωση της Κυβέρνησης ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των καλλιτεχνών όχι μόνο στην περίοδο του κορονοϊού αλλά και σήμερα»: Παύλος Ορκόπουλος.

«Ο Πανελλήνιος μουσικός σύλλογος κατά τη διάρκεια της πανδημίας πάλεψε για να στηριχτούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του πολιτισμού. Στήριξε όλες τις κινητοποιήσεις και πέτυχε να περάσουν θετικά μέτρα για την στήριξη των ανθρώπων την τέχνης. Γνωρίζω προσωπικά τον πρόεδρό του τον Βασίλη Παρασκευόπουλο και θεωρώ ότι είναι παντελώς άδικη η δικαστική δίωξή του»: Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός.

«Οι ποινικές διώξεις των τίμια αγωνιζόμενων συνδικαλιστών θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε. Ειδικά στον κλάδο μας που τον υποτιμάτε διαρκώς»: Δημήτρης Μυστακίδης

«Σε έναν όλο και πιο τεχνοκρατικό και ατομικιστικό κόσμο όπου επικρατεί η λανθάνουσα αντίληψη πως οι τέχνες είναι χόμπι, όπου οι ανθρωπιστικές επιστήμες όλο και υποβαθμίζονται, όπου ο μουσικός μας κλάδος έχει τσουβαλιαστεί από επίσημα θεσμικά όργανα σε προσβλητικές απαξιώσεις, συμπαραστέκομαι στο συνάδελφο μουσικό και πρόεδρο του ΠΣΜ Βασίλη Παρασκευόπουλο για τη δίωξη του»: Κωστής Μαραβέγιας

«Είμαστε ενάντια σε κάθε κατασταλτική πράξη που στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.Στηρίζουμε τον πρόεδρο του ΠΜΣ Βασίλη Παρασκευόπουλο»: Μάνος Αχαλινωτόπουλος

«Όσοι υποβαθμίζουν και αναιρούν θεμελιώδεις ελευθερίες με το πρόσχημα της ασφάλειας, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.Στηρίζουμε τον Βασίλη Παρασκευόπουλο»: Γιάννης Δίσκος

«Και ποιο είναι το έγκλημα; Ότι παρακώλυσε τις Δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των σωματείων θεάματος και ακροάματος, προκειμένου να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού σε όλους τους κλάδους των καλλιτεχνών, που λόγω των απαγορεύσεων, έμειναν χωρίς δουλειά. Αυτό τους ενόχλησε και γι’ αυτό δικάζεται επί της ουσίας. Τα περί παρακώλυσης των συγκοινωνιών είναι ένα κρύο ανέκδοτο. Και αν έμενε εκεί, στην ανεκδοτολογική του διάσταση δηλαδή, λίγο το κακό. Το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια δίκη, προδίδει την εκδικητική στάση της εξουσίας, απέναντι σε κάθε φωνή και ανάστημα που ορθώνεται ενάντια στην κρατική καταστολή και στην ποινικοποίηση των αγώνων»: Διονύσης Τσακνής, Συνθέτης, στιχουργός.

«Δε θα το δεχτούμε. Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη καταστολής και τρομοκρατίας. Στηρίζουμε τον Βασίλη Παρασκευόπουλο και δυναμώνουμε τη φωνή μας. Στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων απαντάμε με κινητοποίηση την Τετάρτη 22/1 στις 9.00 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων»: Νατάσσα Μποφίλιου.

«Η προσπάθεια ποινικοποίησης αυτής της δράσης, θα πέσει στο κενό. Η απάντηση μας; Ακόμα πιο δυνατοί στο δρόμο του αγώνα, ακόμα πιο αλληλέγγυοι»: Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός.

«Στο πρόσωπο του προέδρου του Π.Μ.Σ. δεν δικάζεται απλώς η αγωνιστική δράση του σωματείου, μα γίνεται ακόμα πιο σαφής η μεθόδευση φίμωσης των συνδικαλιστών και η γενικευμένη καταστρατήγηση των βασικών δημοκρατικών μας δικαιωμάτων»: Αγγελική Ξένου, ηθοποιός – σκηνοθέτις.

«Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, να βάλει φρένο σε κάθε αγωνιστική διάθεση, να επιβάλλει σιγή στα σωματεία που αντιστέκονται στις αντεργατικές πολιτικές. Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Β. Παρασκευόπουλο και κάθε διωκόμενο αγωνιστή. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν καλλιτεχνικά και άλλα σωματεία στις 22/1, στις 9:00 το πρωί, στο κτίριο 3 της πρώην σχολής Ευελπίδων!»: Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις