Κοινωνία

Σε δίκη παραπέμπεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σε δίκη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, που ήδη είναι προφυλακισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε δεκτή από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου η εισαγγελική πρόταση, η οποία επισημαίνει ότι οι καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του κατηγορουμένου «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Η εισαγγελέας στην πρότασή της αναφερόταν σε «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα» και για τον λόγο αυτό ζητούσε την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδης σε δίκη για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ’ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου καταρρίπτει επίσης τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των εγκαλουσών προκειμένου να «προωθήσουν την καριέρα τους». 

Η εισαγγελέας σημείωνε στην εισήγησή της ότι, εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τα θύματα «θα είχαν επιμείνει στην καλλιέργεια της σχέσης τους με τον κατηγορούμενο διατηρώντας την επαφή και την επικοινωνία μαζί του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πιστευτό και ότι οι τρεις εγκαλούσες θα κατέφευγαν σε μια τόσο επικίνδυνη και για τις ίδιες ενέργεια καταθέτοντας δηλαδή ψευδή γεγονότα για τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα υποβάλλοντας τους εαυτούς τους σε μία τραυματική ψυχική δοκιμασία, αν αναλογιστούμε μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων καταγγελιών όχι μόνο στο πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά και των ίδιων των παθουσών δεδομένου και του αντίκτυπου που τέτοιες καταγγελίες έχουν στον επαγγελματικό χώρο και στον κοινωνικό περίγυρο των θυμάτων».

Συμπεραίνει λοιπόν η εισαγγελέας, οι τρεις γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι «τρία θύματα, τα οποία καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

 

 

(Επισκέψεις: 266 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend