Κοινωνία

Σε δίκη για κακούργημα ο Σταύρος Ψυχάρης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει από την Alpha Bank.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Αικατερίνης Αντωνίου, διατάσσεται να δικαστεί ο πρώην εκδότης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας.

Η υπόθεση αφορά δάνειο ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα.

Τότε ο ΔΟΛ σε ανακοίνωση υποστήριξε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του Ομίλου «χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

 Πηγή: efsyn.gr 
(Visited 6 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend