Διεθνή

Σε απολύσεις 2.900 εργαζόμενων προχωρά η Siemens

Σε μαζικές απολύσεις εργαζόμενων στο όνομα της «αναδιάρθρωσης» της, προχωρά η Γερμανική κερδοφόρα πολυεθνική Siemens. 

Το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας για μείωση δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ, έβαλε στο στόχαστρο πρώτα τους εργαζομένους. 

Συγκεκριμένα η Siemens ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας στη Γερμανία στο τμήμα Ενέργειας και Φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μετόχων και των «golden boys» της εταιρείες από τις απολύσεις των εργαζόμενων θα εξοικονομήσουν 270 εκατομμύρια ευρώ από τα 500 εκατομμύρια του πλάνου.

“Η αγορά παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Στο πλαίσιο αυτής της διαρθρωτικής αλλαγής, η συμφωνία στην οποία φτάσαμε είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας”, ισχυρίστηκε η Lisa Davis, μέλος του Δ.Σ. της Siemens, σε επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη «σφαγή» του προσωπικού. 

Η Siemens μαζί με τις απολύσεις των εργαζομένων θα προχωρήσει και στην πώληση μονάδας στη Λειψία και στο κλείσιμο του εργοστασίου του Όφενμπαχ. 

Η Siemens AG που ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις των εργατών, τον Μάιο του 2018 εμφάνιζε αύξηση κατά 40% στα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου του 2018! Είχε καθαρά κέρδη της ίδιας περιόδου 2,02 δισ. ευρώ και έσοδα 20,14 δισ. ευρώ!!!

Με βάση συγκεκριμένα αποτελέσματα, η Siemens εκτίμησε ότι τα κέρδη ανά μετοχή της χρήσης, θα είναι στα 7,70 με 8 ευρώ… Οι μέτοχοι της εταιρείας ωστόσο έκριναν ότι πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο 2.900 εργάτες για να μειωθούν οι δαπάνες προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

 

(Επισκέψεις: 462 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend