Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα εκατέρωθεν πλήγματα στην σύγκρουση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με την Ρωσία, στην Ουκρανία. Τα χτυπήματα όλο και πιο βαθιά στο ρωσικό έδαφος και τα μαζικά πλήγματα των δύο πλευρών σε εμπορικά πλοία, μεγαλώνουν τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου.
Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με drones στις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας και στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ουκρανικό drone συνετρίβη σε παραλία στο Κρασνοντάρ την ώρα που βρίσκονταν εκεί πολλοί λουόμενοι, προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων – εκ των οποίων τρία παιδιά – και τον τραυματισμό άλλων 40. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κρασνοντάρ απέδωσε την επίθεση στον ουκρανικό στρατό ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.
Στην Κριμαία προκλήθηκαν πυρκαγιές κοντά στη Γέφυρα του Κερτς, σε τερματικό σταθμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και στην κεντρική αγορά του Κερτς. Η Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, γίνεται τακτικά στόχος ουκρανικών επιθέσεων.