Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ροντέο» με την Εξεταστική: Όλοι εναντίον όλων και η δράση της ΕΥΠ στο απυρόβλητο – Ο Ρουμπάτης καταγγέλλει fake news, ο Πιτσιόρλας καταγγέλλει τον Ρουμπάτη και ο Κοντολέων επικαλείται το απόρρητο

Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο διαμορφώνεται το σκηνικό συσκότισης αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών

Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο διαμορφώνεται το σκηνικό συσκότισης αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Σήμερα, Τετάρτη, μάλιστα και με αφορμή την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη (2015-2019) έχει ξεκινήσει ένας «χορός» δηλώσεων που, τελικά, απομακρύνουν παρά βοηθούν στην αποκάλυψη του ρόλου και των δράσεων της ΕΥΠ. Υπενθυμίζεται ότι χτες Τρίτη, είχε προχωρήσει σε κατάθεση ο διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012-2015 Θεόδωρος Δραβίλλας

Ο Ρουμπάτης καταγγέλλει fake news 

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ρουμπάτης προχωράει σε διάψευση των όσων κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ως λόγια του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κάνει λόγο για “ρεσιτάλ παραπληροφόρησης” και λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης με τον κ. Πιτσιόρλα, αναφορικά με την περίοδο που αυτός ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και για φερόμενα ξένα κεφάλαια ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ελληνικά νησιά.

Αναλυτικά η δήλωση Ρουμπάτη: 

Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταιες ωρες άγνωστοι σε εμενα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμενα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινης καταθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα  ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”. 

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να το στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες  οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθοντος κανενας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργος- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υποθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.                                                         

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφάλαια” που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερωσει  την ΕΥΠ  για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα“.

Ο Πιτσιόρλας καταγγέλλει τον Ρουμπάτη

Στο μεταξύ με γραπτή δήλωσή του ο Στ. Πιτσιόρλας σημείωσε:

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης».

Και συμπλήρωσε: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Ο Κοντολέων επικαλείται το απόρρητο και σιωπά

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε κληθεί προς κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, που άλλωστε αποπέμφθηκε εξαιτίας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Για ακόμα μια φορά, ο Π. Κοντολέων, αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει φέρει σε δεινή θέση το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή, ο Π. Κοντολέων επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ξανά το απόρρητο, όπως είχε κάνει και ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Ο Οικονόμου αναπαράγει όσα καταγγέλλει ο Ρουμπάτης ότι δεν είπε

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναπαρήγαγε τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, δηλώνοντας τα εξής:

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

ΥΓ: Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις