Διεθνή

Προσοχή: Ο «Ημεροδρόμος» έπεσε θύμα «Fake news»

Πριν από λίγη ώρα ο «Ημεροδρόμος» προχώρησε στην αναδημοσίευση θέματος που παρουσιάστηκε από διάφορα ελληνικά site και σύμφωνα με το οποίο οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο της Εθνικής Κροατίας με επιστολή τους κατήγγειλαν, δήθεν, την κυβέρνηση της χώρας τους.  

Ο «Ημεροδρόμος» που, όπως και τα υπόλοιπα ελληνικά site, αναδημοσίευσε την «είδηση», έπεσε θύμα ψεύδους. Πρόκειται για «Fake News».

Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας. 

Η επιστολή έκανε τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, που ανακάλυψαν το ψεύδος αρκετή ώρα μετά την δημοσίευση του, και αφού προηγουμένως είχε υπάρξει εκτενής διακίνηση του και εντός της Κροατίας από τα Μέσα Ενημέρωσης  και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, η επιστολή δεν είναι γνήσια. 

Την επιστολή την έχει γράψει ένα άτομο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη Εθνική της χώρας. Το όνομα του, Ιγκόρ Πρέμουζιτς. Η επιστολή ήταν δημιούργημα του και όχι των παικτών και του προπονητή της Εθνικής Κροατίας, όπως αρχικά παρουσιάστηκε. 

Η επιστολή, παρότι είχε την υπογραφή του Πρέμουζιτς, κυκλοφόρησε στα socialmedia χωρίς αυτήν και σύντομα αναρτήθηκε σε πολλές Κροατικές ιστοσελίδες, ως γράμμα του Ζλάτκο Ντάλιτς, του Ομοσπονδιακού Τεχνικού της Κροατίας.

Στην συνέχεια πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ανέβηκε από την επίσημη σελίδα των οπαδών της εθνικής Κροατίας αλλά και κορυφαίων Ειδησεογραφικών Μέσων της χώρας και όλου του κόσμου. 

(Επισκέψεις: 190 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend