Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 70 ασθενείς εκτός ΜΕΘ -Επίταξη ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον ίδιο να εξαπολύει «πυρά» στην κυβέρνηση..

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον ίδιο να εξαπολύει «πυρά» στην κυβέρνηση για την «τραγική» όπως χαρακτηρίζει κατάσταση που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, με συνέπεια 100 άνθρωποι να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.

«Μπορεί να υπάρχει μικρή κάμψη των εισαγωγών, όμως δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία. Από τις 90 προσελεύσεις ασθενών με κορωνοϊό σχεδόν οι μισοί είναι βαριά περιστατικά και θα χρειαστούμε ΜΕΘ. Με βάση τα στοιχεία που είχαμε χθες 610 ήταν στις ΜΕΘ από τους 683. Πάνω λοιπόν από 70 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε ότι «Δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για να μεταφερθούν και αν περισσεύει κανένα κρεβάτι γίνεται επιλογή ασθενών, γιατί ο γιατρός θέλει το κρεβάτι αυτό να το δώσει σε ένα νέο άνθρωπο. Ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα κλίνη ΜΕΘ. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα και μυρμήγκια να ήταν θα μας πονούσε. Και όμως όλοι αναρωτιούνται τι φταίει για αυτό εκτός από την κυβέρνηση, η οποία αυτοθαυμάζεται και δεν κάνει τίποτα, γιατί δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν γλιτώσει πολλοί το θάνατο εάν ήταν καλύτερα οργανωμένο το σύστημα και προστατεύονταν λιγότερο ο ιδιωτικός τομέας υγείας».

«Να πάρουν εφημερίες οι ιδιωτικές κλινικές»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο στη Θεσσαλονίκη «υποτίθεται έχουν επιταχθεί 200 κλίνες σε μία ιδιωτική κλινική. Το Παπανικολάου έχει ίδιες κλίνες. Γιατί λοιπόν αφού είναι επιταγμένη η ιδιωτική κλινική δεν μπαίνει σε μία εφημερία κάθε τέσσερις μέρες όπως ένα δημόσιο νοσοκομείο για να βοηθήσει ουσιαστικά στον covid;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε: «Αλλά μετά φαίνονται περιστατικά μόνο χαμηλής βαρύτητας όπως λέγεται μετά από διαλογή που γίνεται στα νοσοκομεία, δηλαδή παίρνουν περιστατικά αποκατάστασης».

Μάλιστα ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι η ιχνηλάτηση έχει εγκαταλειφθεί, ενώ εκτόξευσε καρδιά για την τιμή των PCR test. «Η ιχνηλάτηση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη και στην τσέπη των πολιτών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 47 ευρώ που είναι το πλαφόν της διατίμησης είναι μία καλή τιμή για τους πολίτες, όμως το τεστ θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ -τα οποία είναι άφαντα- αλλά και να συνταγογραφείται. Και ρωτώ εγώ πώς είναι συμφέρουσα η τιμή αυτή για τους πολίτες όταν νοσοκομεία εδώ της Θεσσαλονίκης όπως το Γεννηματάς και ο Άγιος Δημήτριος έχουν σήμερα αναρτημένα στη διαύγεια ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και αγοράζουν το μοριακό με 17,97 ευρώ, δηλαδή το 1/3 της τιμής από τη διατίμηση».

«Τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην κρίση είχαν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα»

«Εργαζόμαστε με μείον 10.000 προσωπικό σε σχέση με πέρσι»

Οι αναστολές εργασίας, οι συνταξιοδοτήσεις και οι νοσούντες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο οδήγησαν στην τεράστια μείωση προσωπικού δυναμικού στα νοσοκομεία.

«Εμείς εργαζόμαστε με μείον 10.000 προσωπικό σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα. Είναι οι αναστολές εργασίας, οι συνταξιοδοτήσεις και τώρα έχουμε 3.000 συναδέλφους οι οποίοι νοσούν κάθε φορά. Είναι επικίνδυνες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι συνάδελφοι να αναγκάζονται στις πέντε μέρες με ενεργή νόσο να επιστρέφουν στη δουλειά».

Ο ίδιος τόνισε ότι «τι νόημα έχει να υπάρχουν 5.000 συνάδελφοι σήμερα σε αναστολή εργασίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν βαριά αλλά όμως μεταδίδουν τον ιό. Εξάλλου έχουν πει υγειονομικές αρχές ότι όλοι θα νοσήσουμε εμβολιασμένοι και μη».

Το Παπανικολάου σήμερα λειτουργεί σχεδόν με 300 άτομα λιγότερα – Αποτυχία της κυβέρνησης στους εμβολιασμούς

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι το Παπανικολάου σήμερα λειτουργεί σχεδόν με 300 άτομα λιγότερα σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα, ενώ έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της στους εμβολιασμούς.

«Σημασία για την κυβέρνηση έχει ο ιδιωτικός τομέας»

Εκτοξεύοντας νέα πυρά κατά της κυβέρνησης ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι απαξιώνονται σκόπιμα τα δημόσια νοσοκομεία. «Για τον κόσμο της κυβέρνησης σημασία έχει ο ιδιωτικός τομέας, είναι πολυτέλεια το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως στον κόσμο το δικό μας το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να προστατεύεται, προσφέρει ύψιστο κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει όλοι μας να σκύψουμε πάνω του».

Έκλεισε με 39 εισαγωγές το Παπανικολάου

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου, Σιώτου Ελένη, τόνισε ότι η σημερινή εφημερία έκλεισε με 39 εισαγωγές, 150 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid, ενώ από τις 45 κλίνες ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή είναι κενές οι έξι.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτές οι κλίνες βρίσκονται και σε άλλες κλινικές που έχουν κλείσει για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά Covid» ανέφερε.

Για τα κρούσματα στα παιδιά

Επιπλέον, για το γεγονός ότι τα παιδιά που αρρωσταίνουν, η πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι «για παράδειγμα 8.000 κρούσματα που είχαμε εχθές, αυτά τα παιδιά αντιστοιχούν σε εργαζομένους και του δικού μας νοσοκομείου και θα πρέπει να είναι κοντά τους. Η κατάσταση με το προσωπικό, ιδιαίτερα το νοσηλευτικό, είναι δραματική».

Δύο παιδιά νοσηλεύονται στην παιδοψυχιατρική

Σύμφωνα με την Συμέλα Τεμερτζίδου, μέλος του Δ.Σ. Παπανικολάου, έχουν εντοπιστεί στο κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά της παιδοψυχιατρικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ άλλα έχουν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο.

«Το νοσοκομείο μας, όπως και γενικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ήταν ανοχύρωτο και πριν την πανδημία. Υπήρχαν τραγικές ελλείψεις προσωπικού γιατί έφευγαν συνάδελφοι και δεν γινότανε προσλήψεις, οπότε ήρθε η πανδημία σε έναν χώρο όπου ήδη υπήρχαν τραγικές ελλείψεις. Υπάρχει ένα έγκλημα εκ προμελέτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: thesstoday.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις