Κοινωνία

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Απολύτως απαραίτητη βία» ασκήθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο!

Όλη η Ελλάδα είδε την ωμή βία των αστυνομικών! Κλοτσούσαν και έσερναν έναν αναίσθητο και αιμόφυρτο άνθρωπο. Όμως για έναν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των αστυνομικών υπήρξε εφαρμογή των …εγχειριδίων. Μας είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αυτές είναι οι πρακτικές της αστυνομίας σε περίπτωση σύλληψης. Ακόμα και όταν πρόκειται να συλλάβουν έναν άνθρωπο που ξεψυχά…

«Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ο ίδιος δεν παρείχε μόνο πλήρη κάλυψη αλλά επιχείρησε να δικαιολογήσει και την αγριότητα.  «Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε το ίδιο πράγμα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει», ο Πάκος. 

Με πληροφορίες από Enikos.gr

 

 

(Επισκέψεις: 1.333 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend