Διεθνή

Πολωνία: Αστυνομικοί εμποδίζουν βουλευτή να δώσει τρόφιμα και φάρμακα σε πρόσφυγες

«Έφοδο» στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας έκανε ο πολωνός βουλευτής Franek Sterczewski, με σκοπό να δώσει νερό και τροφή σε αποκλεισμένους μετανάστες και πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα σύνορα των δύο χωρών ύστερα από τις κινήσεις των κυβερνήσεων και των δύο χωρών, αφού η Λευκορωσία φέρεται να τους οδηγεί στα σύνορα και να μην τους επιτρέπει να γυρίσουν πίσω, ενώ εκεί συναντούν τις συνοριακές δυνάμεις της ξενοφοβικής Πολωνίας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.

Πρόκειται για μια κατάσταση που θυμίζει έντονα τα όσα είχαν γίνει πριν ενάμιση χρόνο στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας

Ωστόσο σε βίντεο που μεταδόθηκε, φαίνεται ο βουλευτής να σπάει τον κλοιό των πολωνών συνοριοφυλάκων και κρατώντας μια σακούλα με προμήθειες να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή του εγκλωβισμού.

Μετά το εντυπωσιακό του σπριντ όμως, ο Sterczewski έπεσε με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής εξηγεί την πράξη του λέγοντας ότι «Οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τροφή ούτε νερό. Σε αυτή τη φάση πίνουν νερό από το ρυάκι. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα προσπάθησα να τους δώσω τροφή και φάρμακα. Σχεδόν τα κατάφερα. Δυστυχώς όμως η συνοριοφυλακή προτίμησε να με εμποδίσει παράνομα.

Από την πλευρά του ο πολωνός υπ. άμυνας χαρακτηρίζει την κατάσταση «ένα βρώμικο παιχνίδι του Λουκασένκο και του Κρεμλίνου». «Δεχόμαστε μια επίθεση κατά της Πολωνίας. Είναι μια προσπάθεια να κατασκευαστεί μια μεταναστευτική κρίση», συμπληρώνει.

(Επισκέψεις: 585 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend