Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Για το ποδόσφαιρο

Η «δολοφονία» του ποδοσφαίρου   Το ποδόσφαιρο, κατά γενική ομολογία, είναι το πιο συναρπαστικό ολυμπιακό άθλημα του Ολυμπιακού Προγράμματος. Δεν..

Η «δολοφονία» του ποδοσφαίρου  

Το ποδόσφαιρο, κατά γενική ομολογία, είναι το πιο συναρπαστικό ολυμπιακό άθλημα του Ολυμπιακού Προγράμματος.

Δεν θα το ονομάσω «Βασιλιά των Σπορ», γιατί θα το αδικήσω, αφού αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε στις φτωχογειτονιές του κόσμου. Ένα παιχνίδι που επιβλήθηκε με τον «τσαμπουκά» και παίζεται από όλες τις ηλικίες, και «τάξεις» με το ίδιο πάθος.

Είναι το λαϊκότερο και πιο δημοφιλές παιχνίδι, είναι το παιχνίδι στο οποίο δεν χρειάζεται διερμηνέας. Πως θα ήταν λοιπόν δυνατόν, να αφήσει ασυγκίνητους τους μαφιόζους του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι ως γνωστό, με ότι ωραίο και αγνό έχουν ασχοληθεί, με στόχο το κέρδος, το έχει πάρει ο διάολος… Είτε Περιβάλλον λέγεται αυτό, είτε Πολιτισμός, είτε Αθλητισμός, είτε Επιστήμες, Τέχνες, Γράμματα, σκέτη καταστροφή.

Και βέβαια, ποτέ δεν λείπουν οι «γυμνοσάλιαγκες», που πάντα πρόθυμοι, και με το αζημίωτο, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ζούμε αυτές τις μέρες, τα συμβαίνοντα στη FIFA και την UEFA και τη μπόχα που εκπέμπουν.

Ποιος θα τους δικάσει, όταν όλο το σύστημα είναι σάπιο και ο ένας εκβιάζει τον άλλο για τα εγκλήματα του;

Μέσα σε αυτή τη χαβούζα, πίσω από την πλάτη του πιο αθώου και όμορφου αθλήματος, γίνονται σε καθημερινή βάση αποτρόπαια εγκλήματα.

Από έφηβος ακόμα, συνειδητοποίησα ότι σ΄ όλο τον κόσμο, πρωταθλητισμό έκαναν πάντα, τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Γι΄ αυτό και μας εκμεταλλεύονταν ποικιλοτρόπως οι «κύριοι» του κεφαλαίου, οι οποίοι είχαν και έχουν μέχρι σήμερα, τα κουμάντα του αθλητισμού, από το 1896.

Προς την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου 

«Κυρία Δούρου.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του ΥΠΑΠΕΝ, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που κατέθεσε η ΑΕΚ, ενισχύεται ασφαλώς και η διαδικασία της έγκρισης της μελέτης.

Όλα αυτά έχουν αναζωπυρώσει τις ελπίδες τους, ότι ,σύντομα, θα ξεκινήσουν και τα έργα. Γι΄ αυτό, το ΔΣ της ερασιτεχνικής κάνει κάποιες προσπάθειες, να έχει κάποια συνάντηση μαζί σας, για το ζήτημα της επιχορήγησης, ( με 20 εκατ. Ευρώ. χρήματα του Δημοσίου ) για την κατασκευή Γηπέδου μίας Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας ( ΠΑΕ ).

Κυρία Δούρου

Η κατασκευή του Γηπέδου δεν έχει καμιά σχέση με τον μεγάλο σύλλογο της ΑΕΚ, που καλλιεργούσε πάνω από 15 Ολυμπιακά Αθλήματα.

Η ΠΑΕ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι επιχείρηση, δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, δεν παράγει αθλητισμό, μοναδικός της στόχος είναι το κέρδος.

Ποια λοιπόν είναι η γνώμη σας; Να χρηματοδοτήσουμε μια ανώνυμη εταιρεία, με χρήματα του δημοσίου;

Κυρία Δούρου.

Από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα χρήματα στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας, νομίζω πως υπάρχουν δύο πολύ σοβαρές επιλογές:

  1. Να δοθούν στο ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στην οποία ανήκει το οικόπεδο, ώστε σε συνεργασία με το Δήμο και με τη δική σας επίβλεψη, να κατασκευάσει ένα μεγάλο Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί να εξυπηρετούνται περισσότερα από 15 ολυμπιακά αθλήματα, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα, σε καθημερινή βάση, να γυμνάζονται και να μορφώνονται χιλιάδες παιδιά.

  2. Να διατεθούν για την ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, γνωστής και ως « Λιπάσματα», που διεκδικεί ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, υποστηριζόμενος από τους Δήμους, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας, και άλλους φορείς της περιοχής. Ένας χώρος μεγάλης, υπερτοπικής, σημασίας, που θα μπορούσε να δώσει ανάσα ζωής στους κατοίκους όλου του Πειραιά με χρήσεις πράσινου, αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής.

Κυρία Δούρου.

Έγινε ένα έγκλημα με την κλοπή του Σταδίου Καραϊσκάκη, πετώντας έξω δεκάδες αθλητικά σωματεία, χιλιάδες αθλητές και τα σχολεία, διαλύοντας μέχρι σήμερα τον αθλητισμό στον Πειραιά. Παράκληση λοιπόν, ενός απλού φιλάθλου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό: Σκεφτείτε τα παιδιά και τις ανάγκες τους πριν πάρετε απόφαση».

Προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή

Κρίμα, κύριε υφυπουργέ του Αθλητισμού, που με επιμονή και παιδικό πείσμα, αποφεύγετε να δεχτείτε μια «βεβαιωμένη αλήθεια», μια πολύ παλιά σοφή λαϊκή μας παροιμία, ότι, «όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες».

Δεκάδες οι αθλητικοί νόμοι από το 1979 (έτος επαγγελματοποίησης του ποδοσφαίρου), μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί που έγραψαν τους Νόμους, έναν κυρίως στόχο έλεγαν ότι είχαν, την καταπολέμηση της βίας. Γιατί απέτυχαν; Δεν ήθελαν;

Όχι βέβαια. Φαντάζεστε, ότι, με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου και την Κάρτα Φιλάθλου, θα λύσετε κανένα πρόβλημα; Όχι, ασφαλώς.

Γιατί, το ελληνικό κράτος, από τα χρόνια τα δικά μου, ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την παιδεία, ένα σοβαρό κομμάτι της οποίας είναι και ο αθλητισμός, τον οποίο, από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, κανείς δεν φρόντισε να εντάξει στο σχολείο.

Όλες οι δικές μας γενιές, στο δρόμο μάθαμε τον αθλητισμό και από σύμπτωση γίναμε αθλητές. Το ίδιο περίπου ισχύει και σήμερα, και σίγουρα είναι και χειρότερα γιατί αν η οικογένεια δεν έχει να πληρώσει, το παιδί δεν μπορεί να γυμναστεί, αλλά ούτε και να παίξει.

Λοιπόν κ. υφυπουργέ, όπως διαπιστώνουμε «το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει». Η βία καμιά σχέση δεν έχει με το άθλημα. Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμιά ευθύνη με ότι συμβαίνει έξω από τα γήπεδα.

Εσάς βέβαια σας ενδιαφέρει, κυρίως, να υπάρχει τάξη μέσα στο γήπεδο, για να κρατιέται η τιμή του «προϊόντος» ψηλά.

Έχετε τα κότσια, σαν κυβέρνηση, να χτυπήσετε το κακό στη ρίζα του; Καταργήστε τον Επαγγελματικό Αθλητισμό! Αυτό όμως ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε να το κάνετε.

Σχετικά θέματα

Απόψεις