Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Περιστέρι: Συγκέντρωση ενάντια στην ασέβεια του Δήμου να τοποθετήσει περίπτερο μπροστά από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Με νέα συγκέντρωση έξω από το Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης σωματεία και φορείς του Περιστερίου καταδίκασαν τη Διοίκηση του Δήμου για..

Με νέα συγκέντρωση έξω από το Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης σωματεία και φορείς του Περιστερίου καταδίκασαν τη Διοίκηση του Δήμου για την απαράδεκτη ενέργειά της να τοποθετήσει ένα περίπτερο μπροστά από το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη λειτουργία του.

Για ασέβεια και πρόκληση σε βάρος του λαού του Περιστερίου και της ιστορίας του, κάνουν λόγο δεκάδες μαζικοί φορείς, απαιτώντας να μετακινηθεί άμεσα το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παραρτήματος Περιστερίου βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο του Μουσείου.

Εκτός από τα ψηφίσματα που έχουν υιοθετήσει σωματεία και φορείς, έχουν συγκεντρωθεί 1.650 υπογραφές που στηρίζουν το αίτημα για μεταφορά του περιπτέρου.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ έχουν συγκεντρωθεί δηλώσεις αγωνιστών της Αντίστασης, καθώς και απογόνων τους, που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Μουσείου και απόκρυψης της ιστορίας της πόλης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Στέφανος ΛούκαςΒιβή Δάγκα, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αττικής, και Γιώργος Σιδέρης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Για να υπάρχει μέλλον για τον τόπο μας η νέα γενιά πρέπει να διδαχθεί το παρελθόν», τόνισε η Μαρία Αποστολάκουαντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ). 

 
 

Την απαξιωτική απόφαση της δημοτικής αρχής να παρεμποδίσει τη λειτουργία του Μουσείου, στήνοντας περίπτερο στην είσοδο του, στηλίτευσε η Φρόσω Κονδύλημέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.

Όπως επισήμανε, το Μουσείο είναι το μέρος στο οποίο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, κάθε νέα και νέος μπορεί να γνωρίσει πλευρές της ηρωικής ιστορίας της πόλης, της δράσης των αγωνιστών της Αντίστασης, της πάλης του λαού για να σπάσει τις αλυσίδες του. «Και σήμερα είμαι πολλές οι αλυσίδες που κρατάνε τον λαό», σχολίασε και πρόσθεσε πως τις αλυσίδες αυτές θέλουν να διατηρούν όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και οι Δημοτικές αρχές. «Ενοχλεί η θέση που προβάλει το Μουσείο ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», σχολίασε. «Μιλάμε για μια ακόμα προσπάθεια να αποκοπεί ο λαός από την ιστορία του», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η ανιστόρητη απόφαση της δημοτικής αρχής θα συνεχίσει να βρίσκει απέναντι της τους φορείς και τον λαό.

 
 

Την εμμονή της Διοίκησης του Δήμου σε μια απαράδεκτη ανιστόρητη απόφαση, σχολίασε ο Ηλίας Χαϊντούτηςπρόεδρος του παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, επισημαίνοντας πως πραγματική της στόχευση είναι «να απαξιώσει το Μουσείο». «Έχουμε χρέος απέναντι στους αγώνες και στους αγωνιστές, χρέος απέναντι στις νεότερες γενιές και τις μελλοντικές επίσης», ξεκαθάρισε.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε στιγμές της ιστορίας της Αντίστασης στο Περιστέρι: Στα κόκκινα συνθήματα στους τοίχους, στα συνωμοτικά ραντεβού των μελών της ΕΠΟΝ, στη λειτουργία του παράνομου τυπογραφείου, στη μάχη του Ελαιώνα. Υπενθύμισε παράλληλα ορισμένους από τους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες των αγώνων αυτών: Την ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, που σύρθηκε στα δικαστήρια και στις φυλακές, τον λαϊκό Δήμαρχο Ευγένη Χαραλαμπίδη, που εκτελεσρηκε στην Κέρκυρα, τον ΕΛΑΣίτη Έκτορα, που σκοτώθηκε στη μάχη του Ελαιώνα και πολλούς ακόμα. «Δεν κρύβεται η ιστορία. Δεν μπαίνει κουκούλα στο Μουσείο”, ξεκαθάρισε. “Κάθε παρεμπόδιση της λειτουργίας του αποτελεί ύβρη προς τους αγωνιστές, τον λαό και τη νεολαία», κατέληξε.

Οι πρωτοβουλίες ενάντια στην υποβάθμιση του Μουσείου θα συνεχιστούν την Κυριακή 3 Μάρτη με ιστορικό περίπατο που οργανώνει το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ) και θα καταλήξει στο Μουσείο.

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις