Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Περισσεύει η πολιτική ξετσιπωσιά – Στη χώρα που τα fund ξεσπιτώνουν οικογένειες ο πρωθυπουργός στήνει επικοινωνιακά σώου

Στη χώρα των χιλιάδων άστεγων και των δεκάδων χιλιάδων πλειστηριασμών ακόμα και πρώτων κατοικιών – ή μάλλον κυρίως πρώτων κατοικιών..

Στη χώρα των χιλιάδων άστεγων και των δεκάδων χιλιάδων πλειστηριασμών ακόμα και πρώτων κατοικιών – ή μάλλον κυρίως πρώτων κατοικιών – στη χώρα που μία οικογένεια δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι για να μείνει διότι το ενοίκιο είναι υψηλότερο από το μισθό… όταν υπάρχει μισθός… σε αυτή τη χώρα λοιπόν περισσεύουν η ξετσιπωσιά και ο πολιτικός παχυδερμισμός. 

Διότι το να “πουλάει” η κυβέρνηση, διά του Κ. Μητσοτάκη, ανθρωπιά ως διαφημιστική καμπάνια είναι συνώνυμο της πολιτικής αναλγησίας στο όνομα ενός λαού που κυριολεκτικά συνθλίβεται. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, μετά την ξεδιαντροπιά να σκηνοθετήσει προεκλογικό σποτ με επίσκεψή του σε σπίτι πρώην άστεγου που βρήκε σπίτι χάρη στην “άριστη” κυβέρνηση, 

σήμερα επισκέφθηκε νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά, που απέκτησε σπίτι στο Γαλάτσι μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου”. Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά το νεαρό ζευγάρι, το οποίο προφανώς και βρέθηκε μπροστά στο αδιέξοδο των παράλογα υψηλών ενοικίων, σε μια χώρα όπου η στέγη δεν είναι δικαίωμα, αλλά πολυτέλεια. 

Το πρόβλημα είναι ότι  τα απαραίτητα βίντεο και φωτογραφίες που ακολούθησαν με τον πρωθυπουργό “πρωταγωνιστή”, σκηνοθετήθηκαν στη χώρα όπου τα όρνεα της ελεύθερης αγοράς τρέφονται, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ως εξής:   

– Μέσα στους επόμενους  μήνες σε πλειστηριασμό θα βγουν ακόμα 13.000 ακίνητα με τις κατοικίες να αφορούν 5.114 περιπτώσεις. Οι συνολικοί δε πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα, από το 2019, είναι  215.663.

– Ο Π. Λαφαζάνης και τρία ακόμα άτομα καταδικάστηκαν επειδή υπερασπίστηκαν για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

-Τα «κοράκια» πέταξαν στο δρόμο 81χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική.

-Τα αρπακτικά πέταξαν έξω από το σπίτι τους ανάπηρο άνθρωπο και τη μητέρα του στα Πετράλωνα με τα ΜΑΤ να συνδράμουν στο “θεάρεστο” έργο.

– Τα «κοράκια» μαζί με το επίσημο κράτος έστελναν κάτι (επίσημα) καθίκια να σπάνε τις πόρτες των ανθρώπων με σκοπό να τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους.

– Η κυβέρνηση του ίδιου του Μητσοτάκη στράφηκε κατά  χαμηλοσυνταξιούχου ανοιχτά και υπερασπίστηκε τα «κοράκια»! Ήταν τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικαλούμενος επιστολή της Εθνικής Τράπεζας προς τον υπουργό Οικονομικών υποστήριξε: «Με βάση την επιστολή προκύπτει ότι οι δυνατότητες του θεσμικού πλαισίου από την πλευρά του δανειολήπτη προκειμένου να μην καταλήξουμε στον πλειστηριασμό δεν αξιοποιήθηκαν»

– Τα «κοράκια» έμπαιναν από το μπαλκόνι για να διώξουν ανάπηρη γυναίκα και να της αρπάξουν το σπίτι.

– Τα «κοράκια» εκπλειστηρίαζαν σπίτια για οφειλές σε κοινόχρηστα (!) και σεισμοδάνεια!

– Τα «κοράκια» έβγαζαν σε πλειστηριασμό εργατική κατοικία ενώ (θα έπρεπε να) είναι ακατάσχετη!

Με όλους αυτούς τους ανθρώπους ο κύριος πρωθυπουργός ουδέποτε συναντήθηκε… διότι στο μεταξύ φρόντισε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023 να “τακτοποιήσει” τις εκκρεμότητες των αρπακτικών. Πώς; 

Φέρνοντας και ψηφίζοντας στη Βουλή – μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – νόμο με τον οποίο αφήνεται ελεύθερο το πεδίο στους χρηματοπιστωτικούς ομίλους να προβαίνουν κατά το δοκούν και με βάση το όφελός τους σε διενέργεια αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, για τις οποίες, μετά τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη γενίκευσή τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον απαράδεκτο νέο πτωχευτικό κώδικα, δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία.

Την ώρα που το κτήνος της ελεύθερης οικονομίας ανεξέλεγκτο, ασυγκράτητο, αποχαλινωμένο καταβροχθίζει ό, τι βρίσκει μπροστά του, σπίτια, δουλειές, δικαιώματα, ζωές… ο πρωθυπουργός σκηνοθετεί  “ωραία” βίντεο. 

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις