Πολιτική

Περιορισμός της γενικής παιδείας κατά 1 χρόνο και φροντιστηριοποίηση του Λυκείου

«Πρωτοφανής περιορισμός της γενικής παιδείας κατά ένα σχολικό έτος με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ», μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και χαρακτήρισε αθλιότητα την προσπάθεια της κυβέρνησης να ψηφιστεί στα κρυφά το νομοσχέδιο με κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ένα νομοσχέδιο – μαμούθ θέλει να ξεμπερδεύει με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που το αγαθό της μόρφωσης το ακριβαίνουν και το περιεχόμενο το φτωχαίνουν και το διαστρεβλώνουν. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάταξη που προβλέπει την τοποθέτηση προκάτ νηπιαγωγεία για έξι χρόνια σε αυλές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Για το Λύκειο τόνισε ότι φροντιστηριοποιείται και μετατρέπεται σε αρένα ανταγωνισμού με περισσότερες εξετάσεις, ενώ τα πανεπιστήμια προσανατολίζοντας ακόμα περισσότερο στους στόχους για περισσότερα κέρδη των επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι όσο φτωχότερη είναι η τσέπη της λαϊκής οικογένειας τόσο συντομότερη είναι η διαδρομή του μαθητή στην εκπαίδευση και η η εργασία του θα εξαρτάται από τα πόσα χρήματα θα δαπανηθούν σε φροντιστήρια, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και πιστοποιήσεις. Ανέφερε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν γίνεται κριτική από άλλα κόμματα που λόγω των συγκλίσεών τους σηκώνουν κουρνιαχτό στα δευτερεύοντα.

Ζήτησε να γίνουν δεκτές οι τρεις τροπολογίες που κατάθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο. Όπως είπε είναι κρίσιμες και ανέφερε ότι η πρώτη τροπολογία είναι για κατοχύρωση βαθμολογία μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις, η δεύτερη για το δικαίωμα μετεγγραφή των φοιτητών και η τρίτη τροπολογία για την ισοτίμηση των πτυχίων σχολών που καταργούνται.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 684 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend