Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πελετίδης: Ο λαός της Πάτρας να μην ανεχτεί να κυματίζουν οι ΝΑΤΟϊκές σημαίες της αιματοχυσίας στο λιμάνι

«Ο πατραϊκός λαός, γνωστός για τις αγωνιστικές του παραδόσεις και τα φιλειρηνικά του αισθήματα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να..

«Ο πατραϊκός λαός, γνωστός για τις αγωνιστικές του παραδόσεις και τα φιλειρηνικά του αισθήματα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτεί να κυματίζουν οι ΝΑΤΟικές σημαίες στο λιμάνι της πόλης μας», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων στην πόλη.

Όπως σημειώνει ο Κ. Πελετίδης, «οι σημαίες αυτές είναι συνώνυμο της αιματοχυσίας, της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο, είναι συνώνυμο της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και της απειλής για γενίκευσή του. Είναι συνώνυμο των επικίνδυνων διευθετήσεων που ετοιμάζονται στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστική όλες αυτές τις μέρες η “αφωνία” που παρατηρούμε εκ μέρους τοπικών βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων, που πρόσκεινται στα αστικά κόμματα, ακόμα και τα δήθεν “προοδευτικά”. Αποδεικνύουν άλλη μία φορά ότι “καταπίνουν τη γλώσσα τους” μπροστά στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πατραϊκός λαός, όλος ο ελληνικός λαός, έχει πια την πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Ήρθε η ώρα να βγει στο προσκήνιο και να δείξει τη δύναμή του».

Και καταλήγει με το κάλεσμα «να μη λείψει κανείς σήμερα από τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων».

Σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία τριών Συμμάχων, η Επιτροπή Ειρήνης, μετά τη δυναμική συγκέντρωση και πορεία στο λιμάνι που έκανε το πρωί του Σαββάτου. Απαιτεί, μεταξύ άλλων, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αλλά και το λιμάνι της πόλης να μην είναι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών.

Στο κάλεσμά της τονίζει:

«Πρόκληση για το λαό της Πάτρας αποτελεί ο ελλιμενισμός ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης, και μάλιστα με επικεφαλής Τούρκο Διοικητή, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Ο πατραϊκός λαός να μην επιτρέψει τη μετατροπή της πόλης μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο!

Δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνηση ΝΔ, που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε πολεμικό ορμητήριο υλοποιώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας στόχος αντιποίνων με την περαιτέρω εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και φουντώνει με ανυπολόγιστους κινδύνους, όχι μόνο για τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου.

Παράλληλα με το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, οξύνεται και η αντιπαράθεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες, και επικίνδυνες διευθετήσεις στο όνομα της “ΝΑΤΟικής συνοχής”. Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτά τα σχέδια και τις διευθετήσεις. Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα πολεμικά σχέδια τους που για τους λαούς γεννούν μόνο δυστυχία, φτώχεια και προσφυγιά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πάτρας, τα σωματεία και τους συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να διατρανώσουν με κάθε τρόπο της αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό των Νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Με οργανωμένο, μαζικό και μαχητικό τρόπο διαδηλώνουμε ενάντια στην προσπάθεια να μετατρέψουν το λιμάνι της πόλης μας σε ένα ακόμη λιμάνι σταθμό και ορμητήριο Νατοϊκών Δυνάμεων. Είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στην πόλη μας!

Απαιτούμε:

  •  Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

  •  Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

  •  Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

  •  Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.

  •  Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρήση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου».Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας. (Πηγη: 902)

Σχετικά θέματα

Απόψεις