Πολιτική

Πάτρα: Ζητούν από τη ΔΕΥΑΠ πειθαρχική διαδικασία γιατί δεν έκοψε το νερό για 154 ευρώ!

  «Με σχετικό του έγγραφο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει από την ΔΕΥΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Πάτρας) να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία για τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκμετάλλευσης γιατί διέπραξε το «φοβερό» αδίκημα να μην προχωρήσει στην διακοπή του νερού για οφειλή 154 ευρώ»

   Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωση του (δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ) ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα. 

   Στη συνέχεια τονίζει: 

   «Οι κρατικές υπηρεσίες, όπως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών, κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το λεγόμενο «αστικό δίκαιο», κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού (καπιταλιστικού) συστήματος.

   Θυμίζουμε προηγούμενες παρεμβάσεις τους όπου με βάση την έκθεσή τους συντάχθηκε το κατηγορητήριο της παράβασης καθήκοντος για το Δήμαρχο επειδή δεν παρέδωσε για επανέλεγχο τους φακέλους των εργαζομένων ΙΔΑΧ στο Δήμο δηλαδή δεν διευκολύνει την απόλυση εργαζομένων.

   Την ίδια στιγμή ο λαός μας για να βρει το δίκιο του, πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα του κλέβουν καθημερινά και κανένα δικαστήριο δεν σπεύδει να τον συνδράμει πόσο δε μάλλον να τον δικαιώσει.

   Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη θέση μας, που αποτελεί και απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η οποία αποτυπώνεται στη Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΠ από το 2015 μέχρι σήμερα, πως κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό.

Με άξονα αυτή μας τη θέση, ενισχύσαμε την πολιτική του διακανονισμού, καταργήσαμε στην πράξη τις διακοπές ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού, αλλά τις χρησιμοποιήσαμε ως μέσο προσέγγισης με τις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά, όπως η ύδρευση. Συνεχίζουμε να διευκολύνουμε με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν στο σύνολό τους ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους.

   Διευρύναμε τη βάση των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου με αποτέλεσμα να ελαφρυνθούν η απαλλαγούν 3.675 οικογένειες, με συνολικό όφελος 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, με καθαρή στόχευση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους καταναλωτές, είχαμε αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΠ.

   Θέλουμε να δηλώσουμε και δημόσια πως δεν θα υπάρξει από μεριάς μας καμία πειθαρχική δίωξη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ επειδή υλοποίησαν τις παραπάνω αποφάσεις.

   Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού μας για νερό φθηνό, καθαρό, ποιοτικά ελεγμένο. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα προστεθούν και άλλα βάρη, περισσότεροι φόροι στις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας. Κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα μείνει χωρίς νερό.

   Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ».

(Επισκέψεις: 400 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend