Πολιτισμός

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία-Εκτάκτων ΥΠΠΟΑ καλεί τους εργαζόμενους ,τα Σωματεία και Συλλόγους του ΥΠΠΟΑ, σε παράσταση διαμαρτυρίας με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, που  θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΥΠΠΟΑ  (Μπουμπουλίνας  20-22), την Πέμπτη 22/8 στις 11:30 π.μ.  

Στο κάλεσμα σημειώνεται: 

«Η συστηματική  συκοφάντηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ως εμπόδιο στη γρήγορη ανάπτυξη των επενδύσεων, οδηγεί σταδιακά στην  υποβάθμιση του ρόλου της στα μεγάλα έργα, θέτοντας κίνδυνο την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η μονομερής απόφαση  της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ,στο πλαίσιο των δύο μεγάλων έργων αποχέτευσης, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, να υλοποιηθούν οι σωστικές ανασκαφές από τον εργολάβο, και όχι ως υποέργο με τη μέθοδο της  αυτεπιστασίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής,  αποτυπώνουν ξεκάθαρα την μεθοδευμένη προσπάθεια παραγκωνισμού της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την αμέριστη στήριξη του κεφαλαίου στην αρχαιολογική έρευνα, από τις αστικές κυβερνήσεις.

Διεκδικούμε:

-Εκτέλεση των μεγάλων έργων της περιοχής, όπως αυτό της αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, να γίνονται με την μέθοδο της αυτεπιστασίας

-Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

-Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς

-Προσλήψεις μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων».

 

(Επισκέψεις: 221 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend