Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική με τα μέτρα για τα παιδιά και την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο «γιατί ξέρετε αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν στη χώρα μας σχεδόν 20 χρόνια. Δεν έχουν λύσει όμως το πρόβλημα γιατί δεν είναι το ζήτημα αν η εφαρμογή θα γράφει Govgr γιατί ξέρουμε όλοι οι γονείς ότι υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές» σημείωσε μιλώντας στον Real FM και τον Ν. Μπογιόπουλο, ο Παναγιώτης Κατηφές πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ.
«Και θα είναι αναποτελεσματικό γιατί οι εταιρείες δεν θέλουν να χάσουν, το λέω έτσι κυνικά, πελατολόγιο» στα social media είπε και πρόσθεσε πως δεν μιλάμε για ένα ατομικό φαινόμενο και «τα μέτρα αυτά, έχουν στόχαστρο την ατομική ευθύνη και όχι αυτό που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να έχουν, δηλαδή το πώς τα παιδιά μας θα έχουν ελεύθερο χρόνο και αυτός θα είναι δημιουργικός». Συμπλήρωσε ότι όσο μειώνεται ο κοινωνικός χώρος, τόσο θα άρχεται η οθόνη να λειτουργήσει ως υποκατάστατο στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, που είναι η κοινωνική συναναστροφή, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός τα οποία εμπορευματοποιούνται. «Μιλάμε για ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί» υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι με βάση τον νόμο της κυβέρνησης για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση μέχρι το 2027, ούτε στο 4% των μαθητών δεν έφτασαν τα προγράμματα πρόληψης στα αντίστοιχα Κέντρα πέρσι.
Τόνισε ότι το σχολείο θα έπρεπε να βοηθάει την κριτική σκέψη ενός μαθητή και ξεκαθάρισε πως φυσικός χώρος κοινωνικής συναναστροφής για το παιδί είναι το σχολικό περιβάλλον και για τον έφηβο. Παράλληλα είπε ότι τα προγράμματα που απευθύνονται για απεξάρτηση παιδιών και εφήβων για το διαδίκτυο είναι και τα μοναδικά που έχουν σήμερα λίστα αναμονής «αλλά ακόμα και αυτά είναι υποστελεχομένα» και σημείωσε πως «για μας το ζητούμενο είναι η πρόληψη και δεν θα δοθεί μόνο με ευθύνη της οικογένειας αλλά θα έπρεπε να είναι μέσα από το σχολείο».
«Τα παιδιά μας μαθαίνουν να σκρολάρουν, όχι μόνο στην οθόνη, σκρολάρουν και στη ζωή. Αυτό μπορεί να διαμορφώνει εφήμερες σχέσεις και κοινωνικές και ερωτικές για έναν έφηβο» επεσήμανε και καταλήγοντας σημείωσε πως η εφαρμογή Kids Wallet, θα υπάρχει σε τρεις – τέσσερις μήνες, εξηγώντας πως «και 15 εφαρμογές να φτιαχτούν, που μπορεί κάποιες από αυτές να έχουν και μια αποτελεσματικότητα για κάποια παιδιά», πρέπει ως γονείς «να βάλουμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και των διεκδικήσεών μας, τι άνθρωπο διαμορφώνουμε σήμερα, σε ποια κοινωνία».