Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΑΜΕ: «Όχι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού» – Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στο Πάρκο Ελευθερίας

«Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας. Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν –..

«Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας. Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν – Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν. Όχι στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού», τονίζει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωση – κάλεσμα για την σχετική συγκέντρωση.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τώρα πρέπει να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, η γενοκτονία του λαού της! Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Τώρα πρέπει παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τείχος απέναντι σ΄ όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο. Τόσο με στρατιωτικά μέσα, όσο και μέσω των συμφωνιών, διπλωματικών και οικονομικών.

Κανείς εφησυχασμός – Να σταματήσει τώρα η Ελληνική εμπλοκή! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο!

  • Αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Η τελευταία αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτουν τη χώρα μας στην “αιχμή του δόρατος” σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη “της προστασίας της ναυσιπλοΐας”, δηλαδή των εφοπλιστών!

  • Συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις Νατοϊκές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.

  • Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη “λεία” του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον “πόλεμο” ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ενδεικτικά την ίδια ώρα, η κυβέρνηση :

  • Διατηρεί τους μισθούς πείνας, κοροϊδεύει με το “ξεπάγωμα” των 3ετιών. Στηρίζει με τις δυνάμεις καταστολής, το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.

  • Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.

  • Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει και άλλο τις δομές Δημόσιας Υγείας, ουσιαστικά αφήνοντας τους εργαζόμενους στη μοίρα τους. Προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που καμία δυνατότητα πρόσβασης δε θα έχουν λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τα δημόσια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συνεργούς στο έγκλημα ενάντια των λαών, στην πολιτική που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι τα υπόλοιπα κόμματα που υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που παρουσιάζουν σαν μονόδρομο αυτές τις επιλογές. Είναι τα κόμματα που όταν βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις είτε συμμετείχαν στο μακέλεμα των λαών σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, είτε ψήφιζαν συμφωνίες για νέες Βάσεις και υπέγραφαν μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που έσπρωχναν πιο βαθιά στο στόμα του λύκου τον λαό μας.

Αλληλεγγύη στους λαούς όλου του κόσμου! 

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και σ’ όλους τους λαούς, η εναντίωση στους άδικους πολέμους, που γίνονται για τα συμφέροντα των λίγων, των καπιταλιστών, Ελλήνων και ξένων είναι ανάγκη να δυναμώσει! Οι λαοί δε θα κερδίσουν τίποτα, μόνο πόνο και δυστυχία. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία.

Αποφασιστική πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης θα δοθεί όταν όλοι οι εργαζόμενοι δουν, ξεσκεπάσουν και πολεμήσουν τους ενόχους αυτών των άδικών πολέμων! Να παλέψουν μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου- ΕΕ- ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών και των κομμάτων τους.

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Για να μη γίνει κανείς “κρέας” στα κανόνια του πολέμου.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12μ., στο Πάρκο Ελευθερίας».

Σχετικά θέματα

Απόψεις