Κοινωνία

«Δούλοι του 21ουαιώνα δε θα γίνουμε»!
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στις 6.30 στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως περιλαμβάνονται και στο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ανάλογα συλλαλητήρια οργανώνει το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις σ΄ όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερο 24ωρο, η κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από εργαζόμενους σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Ανοιχτή συνέντευξη Τύπου έδωσε το ΠΑΜΕ στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, με θέμα το «πόρισμα των σοφών» και τις εξελίξεις γύρω από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στην πρόσοψη του κτιρίου έχει αναρτηθεί γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία» και καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, καθώς και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Το πρωί της Παρασκευής το πανό της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά ήταν το πρώτο που άνοιξε.

Από την εξέδρα που είχε στηθεί, στη διάρκεια όλης της χθεσινής μέρας δόθηκε βήμα σε δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είτε συμμετείχαν στην κινητοποίηση είτε βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 

 

(Επισκέψεις: 26 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend