Διεθνή

Πάλι στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα»

Συνεχίστηκαν για ένα ακόμα Σάββατο οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, με τις αναφορές των ξένων πρακτορείων ειδήσεων να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών καταγράφει πτώση.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν περίπου 24.000 άνθρωποι, έναντι 33.500 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών. Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε στην έκτη κατά σειρά μέρα μαζικών κινητοποιήσεων 2.000 διαδηλωτές λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα, έναντι σχεδόν 4.000 το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Στην πρώτη διαδήλωση, στις 17 Νοέμβρη, είχαν συμμετάσχει πάνω από 280.000 άνθρωποι και σταδιακά ο αριθμός μειώθηκε σε 66.000 διαδηλωτές την 15η Δεκέμβρη, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές αρχές.

Τα «κίτρινα γιλέκα» έστησαν μπλόκα κατά μήκος των συνόρων με την Ισπανία. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Μπουλού κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Επέτρεπαν τη διέλευση των αυτοκινήτων, εμποδίζοντας, ωστόσο, τα φορτηγά, καθώς τα θεωρούν «σύμβολα των ισπανικών εισαγωγών προς τη Γαλλία σε τιμές εκποίησης εδώ και πολλά χρόνια».

Στα νοτιοανατολικά, η κυκλοφορία γινόταν μετ’ εμποδίων στη συνοριακή διάβαση του Βιντιμίλε (Αλπ-Μαριτίμ) και στα δύο ρεύματα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, εξαιτίας ενός μπλόκου που έστησαν περίπου 200 διαδηλωτές. Το μεσημέρι επετράπη η διέλευση των οχημάτων, όχι όμως των φορτηγών. Στο Στρασβούργο, επίσης, καμιά εκατοστή «κίτρινα γιλέκα» μπλόκαραν τον δρόμο, στα σύνορα με τη Γερμανία, προτού τους απομακρύνουν αστυνομικοί. Οι αρχές προχώρησαν σε 6 προσαγωγές. Τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 236 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend