Απόψεις Πολιτική

Πάλι στα ξερονήσια κύριε Γεραπετρίτη μου;

Παλιά μου τέχνη κόσκινο και μακρινό μου όνειρο, αυτό είναι οι εξορίες και τα ξερονήσια για κάθε δεξιά κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και η οποία δημοκρατικά πάντα, αναπολεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κυνηγημένων ανθρώπων, λαξευμένα πάνω σε ξερόβραχους, αυτούς που τους πυρώνει ανελέητα ο καυτός ήλιος. Τι κι αν οι άνθρωποι αυτοί είναι αθώοι, κατατρεγμένοι, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των κεφαλαιοκρατών, που χαράζουν με αίμα τα σύνορα, που τους ξερίζωσαν, που τους ρήμαξαν τις ζωές τους, που τους γκρέμισαν τα σπίτια και τους πέταξαν στους δρόμους; Τι κι αν είναι μανάδες και πατεράδες κι έχουν μωρά παιδιά, ηλικιωμένους και αρρώστους; Τι κι αν έκαναν όνειρα; Τι κι αν αναζητούν ξανά μέσα στις βόμβες και το θάνατο μια χαραμάδα φως για να ζήσουν, μισό μέτρο ήλιο να απλώσουν τα πόδια τους;

Πρέπει να πληρώσουν ακριβά τη καταραμένη σύμπτωση πως πατούσαν σε εδάφη που στα σπλάχνα τους έκρυβαν χρήμα μασκαρεμένο σε υδρογονάνθρακες. Τώρα για να μη μας χαλάνε τον περίφημο πολιτισμό, την κοινωνική ειρήνη και βέβαια τη μόστρα των νησιών, ειδικά εν όψει της τουριστικής σεζόν, αυτής της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, θα πρέπει όλοι αυτοί να σταλούν στην εξορία, να στριμωχτούν κατά χιλιάδες πάνω σε ξερόβραχους που μόνο οι γλάροι ως τα χθες τους γνώριζαν και σουλατσάριζαν στα χώματά τους. Άσε που αν βλέπεις και λίγο πιο μακριά, αυτές οι “δομές”, τα κολαστήρια δηλαδή που θα χτιστούνε, δεν πάνε χαμένα. Αύριο, μεθαύριο θα αξιοποιηθούν, θα υποδεχθούν αφιλόξενα και πρόθυμα  άλλους ανθρώπους που τόλμησαν να ονειρευτούν και να απαιτήσουν ζωή και προκοπή. Είναι αυτοί οι παλιοί γνώριμοι των ξερόβραχων, οι κομμουνιστές.

Οι μεν γνωρίζουν τα τίμια χνώτα τους και οι άλλοι τη μυρωδιά των ασπαλάθων τους. Άσε που αυτές οι νέες δομές θα ενταχθούν στην αναπτυξιακή μας πορεία και θα ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών κατασκευαστικών εταιρειών, των περίφημων ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ που προχθές μοιράστηκαν, τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν τα νέα ξερονήσια, που επιλύουν το πρόβλημα απ΄ όλες τις απόψεις. Νέο χρήμα για τα μονοπώλια, αύξηση του τουριστικού προϊόντος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως πολιτικό κέρδος καθώς θα ικανοποιηθούν οι αναστατωμένες και πολύπαθες νησιωτικές κοινωνίες, που δημιουργούσαν πολιτική δυσαρέσκεια και πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτού του πρωθυπουργού ‘όλων των Ελλήνων’.

Συνεπής στο λόγο του, θα εξορίσει μόνο τους ξένους βαρβάρους για να μπορέσουν οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι και ανέμελοι, στον οπορτουνιστικό τους ύπνο, που μοιραία θα παρενοχλεί μόνον ο κορoνοϊός. Και μιας που οι καθώς πρέπει νοικοκυραίοι απόψε θα απολαύσουν τον ξαναζεσταμένο Καφέ της Χαράς, ας κλείσουμε με μία ρήση του πρωτοπόρου στο σκοταδισμό κυρίου Πώποτα: «Εμπρός Πίσω»!

* Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ (εδώ),  για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα ξερονήσια δήλωσε: «Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια αλλά ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

(Επισκέψεις: 1.189 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Avatar
Ακολούθησέ με:

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend