Διεθνή

Παλαιστίνιος γιατρός από τη Γάζα: «Στην Ελλάδα έμαθα, καλύτερα μια ημέρα ελευθερίας παρά 40 χρόνια σκλαβιάς»

«Καλύτερα μια ημέρα με ελευθερία με ελπίδα, παρά 40 χρόνια σκλαβιά. Αυτό έχω μάθει στην Ελλάδα και αυτό πιστεύω».

Είναι το μήνυμα του Σαλάχ Ζαανίν, Παλαιστίνιου γιατρού που έζησε για χρόνια στην Ελλάδα, σπούδασε και έκανε οικογένεια.

Από το κέντρο της Γάζας όπου βρίσκεται, περιέγραψε στο MEGA τον όλεθρο των ισραηλινών βομβαρδισμών από τους οποίους σκοτώθηκαν και δυο Παλαιστίνιοι γιατροί.

«Η Γάζα είναι 40 χιλιόμετρα μήκος, 6 χιλιόμετρα πλάτος. Φανταστείτε δηλαδή αυτή τη βραδιά που πέρασε, 200 αεροπλάνα, F-16, F-35, να χτυπάνε ασταμάτητα επί μια ώρα, τα σπίτια τον κόσμο. Είναι τραγική η κατάσταση. Σπίτια ολόκληρα έχουν κατεδαφιστεί, οικογένειες ολόκληρες έχουν χαθεί. Μικρά παιδιά. Τι φταίνε; Να χτυπάς τώρα σπίτι που έχει γιατρό με την οικογένεια του. Τι έχει κάνει ο γιατρός; Επειδή γύρισε από τη δουλειά του, να πάει να κοιμηθεί, να ξεκουραστεί λίγο μετά από τόσες μέρες; Τι φταίει;», λέει στα ελληνικά.

«Τρομοκράτης ήταν αυτός ο γιατρός που κάθεται επί 7 ημέρες στο νοσοκομείο να νοσηλεύει τον κοσμάκη; Όλο το βράδυ, όλο το βράδυ, 3 και 4 η ώρα τη νύχτα, να μη μπορείς να κοιμηθείς. Από παντού σου έρχονται. Ο κόσμος πια δε μπορεί να κλείσει τα μάτια του, να κάνει ότι δε βλέπει. Η πραγματικότητα φαίνεται», σημείωσε ο Σαλάχ Ζαανίν.

(Επισκέψεις: 15.327 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend