Διεθνή

Βομβαρδίζουν και τα καταφύγια του ΟΗΕ

Ούτε στα καταφύγια του ΟΗΕ δεν είναι ασφαλείς οι Παλαιστίνιοι καθώς σήμερα (Τετάρτη) βομβαρδισμοί έπληξαν σχολείο του Οργανισμού στη βόρεια Λωρίδα – 1.262 νεκροί και τουλάχιστον 7.000 τραυματίες από τις 8 Ιουλίου.

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν και ακόμη πενήντα τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα (Τετάρτη) το πρωί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Συγκεκριμένα, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA (υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια. Μάλιστα, η υπηρεσία UNRWA ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε «εκείνους που τις τοποθέτησαν εκεί». Ο Κρις Γκάνες, εκπρόσωπος της UNRWA,  καταδίκασε όσους έθεσαν τους αμάχους πολίτες σε κίνδυνο αποθηκεύοντας ρουκέτες στο σχολείο αποφεύγοντας να επιρρίψει την ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά.Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

 «Ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου ανέρχεται πλέον σε 1.262 νεκρούς και τουλάχιστον 7.000 τραυματίες, με τα δύο τρίτα αυτών να είναι άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ-Κούντρα.   Περίπου 180.000 Παλαιστίνιοι ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες στα 83 σχολεία που διαχειρίζεται η UNRWA, πολλά από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις μάχες. Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως «ανθρώπινη ασπίδα», κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε εκκλησίες, τζαμιά και σχολεία.

Βυθισμένη στο σκοτάδι η Λωρίδα

 Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ήρθαν αντιμέτωποι χθες βράδυ με τον φόβο των βομβαρδισμών βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακα χτυπήθηκε από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία του. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στον σταθμό, η καταστροφή του οποίου δεν είχε αντίκτυπο μόνο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: efsyn.gr

(Επισκέψεις: 9 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend