Απόψεις

Ως πότε;

Από τη μια μεριά είμαι εγώ, ένας απλός ηλικιωμένος συνταξιούχος, που παρακολουθώ τη σύνταξη μου συνεχώς να μειώνεται. Γιατί η χώρα, όπως λέει η Κυβέρνηση, δεν έχει λεφτά, και από την άλλη, τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να δώσουν 3,5 δις. ευρώ. στην Τουρκία, για να μην αφήνει τους πρόσφυγες να πνίγονται, ερχόμενοι προς τα νησιά μας. Εκ των οποίων, 30 εκατομ. ευρώ. αναλογούν σε μένα, σε εσάς, σε όλους μας, στο μερίδιο μας, που πρέπει να δώσουμε στη «φίλη και γείτονα». Και βέβαια, το ερώτημα που με παιδεύει είναι: τι θα γίνει αν κόψουν και άλλο τις συντάξεις και τις επικουρικές; Όλα αυτά τα εκατομμύρια οι συνταξιούχοι πώς θα τρώμε; Θα μας χωρέσουν τα Δημοτικά συσσίτια;

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από αυτά τα λεφτά συντηρούνται παιδιά και εγγόνια.

Αλλά και κάτι ακόμα, εγώ, εσείς, όλοι μας, τι σχέση έχουμε με το πρόβλημα των προσφύγων; Εμείς το δημιουργήσαμε; Και όμως, το τραγικό είναι ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό ευθύνης, για το σκοτωμό και τον πνιγμό χιλιάδων αθώων ψυχών, από τη στιγμή που ΕΕ, ΝΑΤΟ και Αμερική βομβαρδίζουν ανηλεώς τα Αραβικά εδάφη.

Για σκέψου, λαοί με ιστορία αιώνων, ριζωμένοι στα χώματα τους 2000 χρόνια προτού εμφανιστεί ο Χριστός, έρχεσαι και τους διαλύεις τη ζωή, τους δολοφονείς, τους εξορίζεις από τα σπίτια τους, τις γειτονιές τους, από τα ήθη και έθιμα τους, γιατί θέλεις να τους ληστέψεις τα εδάφη τους, τη ζωή τους.

Τι θα γίνει τελικά με αυτούς τους δολοφόνους των λαών; Πόσο θα τους ανεχτούμε ακόμα; Πόσο θα ανεχτούμε ακόμα, να μας κλέβουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των εγγονών μας; Ως πότε δεν θα έχω να δώσω 5 ευρώ στον εγγονό μου τον Σωτήρη, 21 ετών σήμερα, χωρίς δουλειά, να πιει ένα καφέ με τους φίλους του; Ευτυχώς ο αδελφός του, ο Νίκος, είναι ποιο μικρός…

Πότε θα διώξουμε από πάνω μας αυτό το φόβο που έχει θολώσει το μυαλό μας; Ως πότε θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας; Ανεργία, φτώχεια, πείνα, υγεία, 44% μείωση κύριων συντάξεων, και 64% μείωση στις επικουρικές, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες, χρωστάνε στα ταμεία πάνω από 20 δις ευρώ.

Οργάνωση και Αγώνας…..ΑΠΕΡΓΙΑ……. είναι μονόδρομος…..

(Επισκέψεις: 15 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend