Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ολονύκτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον..

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρώντας σήμερα 13 Μάη σε ολονύκτιες διαμαρτυρίες απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στην Αθήνα, η ολονύκτια διαμαρτυρία ξεκινά στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το άνοιγμα των σχολών την ίδια μέρα, το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ. Επίσης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Πολύμορφες δράσεις διοργανώνονται το πρωί της ίδιας μέρας και στις σχολές της πόλης. Τη δράση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

«Kαθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός»

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

«Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ».

«Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης στηρίζει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ και καλεί συλλόγους μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, την ΠΟΣΔΕΠ και κάθε πανεπιστημιακό δάσκαλο ξεχωριστά να πάρουν μέρος.

Στο πλευρό τους εργατικά σωματεία

«Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδας για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού, που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στη Ράφα». Τα παραπάνω τονίζουν μια σειρά εργατικά σωματεία, καλώντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αττικής να συμμετάσχουν μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην ολονύκτια διαμαρτυρία.

Το κάλεσμα απηύθυναν την Παρασκευή τα σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας Ν. Αττικής.

Σχετικά θέματα

Απόψεις