Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ολόκληρες γειτονιές παραμένουν ακόμα απροσπέλαστες – Απίστευτες καταστάσεις με το «επιτελικό» μπάχαλο

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, τέσσερα ολόκληρα 24ωρα μετά την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση, εξαιτίας της..

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, τέσσερα ολόκληρα 24ωρα μετά την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση, εξαιτίας της «γύμνιας» του κρατικού μηχανισμού που είναι «επιτελικός» και «αποτελεσματικός» μόνο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο portal 902.gr είναι αποκαλυπτικές. Ολόκληρες γειτονιές παραμένουν απροσπέλαστες, αφού οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί και ο πάγος κάνει επικίνδυνες τις μετακινήσεις ακόμη και με τα πόδια!

Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Βύρωνας, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Μαρούσι, Παλλήνη, Γέρακας, Μαραθώνας, Ραφήνα – Πικέρμι, Παιανία και Ανθούσα είναι κάποιες από τις περιοχές όπου οι μετακινήσεις είναι σχεδόν απαγορευτικές.

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται οι διακοπές ρεύματος είναι μεταξύ άλλων: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Χολαργός, Παπάγου, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παιανία. 

Σε βίντεο που μας έστειλε αναγνώστρια του 902.gr αποτυπώνεται η επιλεκτική «ανικανότητα» σύσσωμου του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως καταγγέλλει, τρεις μέρες μετά τον χιονιά δεν έχει περάσει κανείς να καθαρίσει τον δρόμο, που είναι απόλυτα απροσπέλαστος τόσο για αυτοκίνητα όσο και για πεζούς, μιας και έχει καταλήξει ένα απέραντο παγοδρόμιο, παράλληλο της Κηφισίας, στον οποίο διατηρεί κατάστημα.

«Με μια τέτοια κατάσταση, που καθίσταται αδύνατο να δουλέψουμε, ρωτάμε τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού τον άλλο μήνα που θα ζητάει 100 ευρώ δημοτικά τέλη από πού θα τα βγάλουμε;», μας τόνισε η αναγνώστρια…

 

Σε Γλυκά ΝεράΓέρακαΒριλήσσιαΧαλάνδρι, τέσσερις ολόκληρες μέρες μετά την κακοκαιρία, κάθε άλλο παρά έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα. Σε δεκάδες γειτονιές ανοιχτοί είναι μόνο οι κεντρικοί δρόμοι, οι καταστροφές σε σπίτια και μαγαζιά είναι μεγάλες, πεσμένα κλαδιά και δέντρα κατά δεκάδες, παρατημένα αυτοκίνητα παντού, ενώ οι εργαζόμενοι όχι μόνο προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους χωρίς λεωφορεία και με τα αυτοκίνητα τους αποκλεισμένα στα στενά, περπατώντας μέσα στα χιόνια, αλλά και καλούνται από την εργοδοσία να καθαρίσουν όπως όπως με φαράσια και φτυάρια τα αποκλεισμένα πεζοδρόμια για να ανοίξουν τα μαγαζιά. «Λάμπει» και πάλι η απουσία του αστικού κράτους, της Τοπικής Διοίκησης, των μηχανισμών τους, που κατά τα άλλα δηλώνουν ότι «τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν».

 

Τις εικόνες που εξελίχθηκαν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο, με εργαζόμενους να συμπληρώνουν 96 ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας!

Συγκεκριμένα «οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που εργάζονται στην πολιτική προστασία και όσοι, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφωνόταν, κατάφεραν να φτάσουν στην εργασία τους, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με αυταπάρνηση μία άνιση μάχη χωρίς κατάλληλα μηχανήματα, χωρίς κατάλληλα μέσα προστασίας από το ψύχος, με κίνδυνο της ζωής τους».

Ακόμα τονίζει ότι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στο πράσινο έδωσαν τη μάχη με δεκάδες κομμένα δέντρα, μέσα στα χιόνια χωρίς καμία προστασία, με το μεγάλο γερανό του δήμου να είναι χαλασμένος, με κίνδυνο της ζωής τους.

«Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Έχει αφήσει ανοχύρωτη την πόλη από προσωπικό και μηχανήματα για να δίνει ζεστό χρήμα σε εργολάβους με τις απευθείας αναθέσεις να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», καταγγέλλει το Σωματείο.

 
Πηγή: Eurokinissi

Ακόμα όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου – Χολαργού, έχει καταρρεύσει το στέγαστρο-μπαλόνι στο γήπεδο μπάσκετ του Παπάγου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί υπεύθυνη τη δημοτική αρχή που «δεν έκανε τίποτα να προστατέψει το στέγαστρο-μπαλόνι των δύο γηπέδων μπάσκετ στο Νταμάρι, δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις» και τονίζει ακόμα ότι δεν υπήρχε «καμία πρόβλεψη για την προστασία υποδομών και εγκαταστάσεων. Προβλεπόταν μετά από κάποιο πάχος χιονόστρωσης να αποφορτιστεί από το χιόνι (π.χ. την Δευτέρα το απόγευμα) και υπήρχε το εντεταλμένο προσωπικό και τα μέσα (με ένα γερανοφόρο) ή απλώς δεν ασχολήθηκε κανένας;».

Επιπρόσθετα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου – Χολαργού μεταφέρει διαμαρτυρίες από δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου των οποίων αναβλήθηκε η παραλαβή ειδών τις προηγούμενες μέρες και σήμερα καταγγέλλουν ότι δεν βρίσκουν κανέναν στο τηλέφωνο και δεν γνωρίζουν όσοι έχουν σήμερα ραντεβού αν πρέπει να ρισκάρουν να πάνε και άλλοι που δεν μπορούν να πάνε, αν θα υπάρξει πρόνοια να τους τα πάνε σήμερα ή άλλη μέρα. Το ίδιο ισχύει και για κατοίκους της περιοχής που σιτίζονται από δομές του δήμου, καθώς και για το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις