Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι παρεξηγήσεις του αντιπροέδρου Γεωργιάδη με τις ναζιστικές θεωρίες

   Πώς τα καταφέρνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδης, κι όλο βρίσκεται «μπλεγμένος» σε παρεξηγήσεις που έχουν σχέση..

   Πώς τα καταφέρνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδης, κι όλο βρίσκεται «μπλεγμένος» σε παρεξηγήσεις που έχουν σχέση με τις (ναζιστικές) θεωρίες περί αρίας φυλής και τον (ναζιστικό) αντισημιτισμό είναι ένα ερώτημα… 

   Για όσους δεν το γνωρίζουν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μια σχολή με το όνομα «Ελληνική Αγωγή». Στη σχολή του κ. Γεωργιάδη, λοιπόν, ακούστηκαν αυτά που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω του βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Συγκεκριμένα, η κυρία Β. Στεργιοπούλου, διδάσκουσα στην σχολή «Ελληνική Αγωγή» (μέχρι πριν αποφασίσει να σταματήσει τη συνεργασία ο αντιπρόεδρος – δείτε παρακάτω τους λόγους) υποστήριξε: 

«Εδώ λοιπόν πριν από 13 εκατ. χρόνια γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος. Ο Έλλην ο λευκός, ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής, ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής, δεν υπάρχει άλλη αρία φυλή, δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή φυλή και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοιες παγίδες. Είμαστε ξεκάθαροι. Ο άριος είναι ο Έλληνας. Άσχετα αν έχουν κλέψει τα σύμβολα και οικειοποιούνται την αρία φυλή και κάποιοι άλλοι. Άριος σημαίνει εξέχων, λαμπρός, διακεκριμένος…»

 Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διέκοψε τη συνεργασία του με τη Β. Στεργιοπούλου, κάτι που ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο twitter:

   Γιατί διέκοψε, όμως τη συνεργασία το εξηγεί σε σημερινή ανάρτηση του στο facebook, όπου αναφέρεται συνολικά στο θέμα (διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ).

   Ξεχωρίζουμε ορισμένα σημεία του κειμένου του με τίτλο «Περί της φασαρίας για την διάλεξη της κας Στεργιοπούλου στην Ελληνική Αγωγή»:

«Εδώ όμως, ανακύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Τότε εάν είναι έτσι, γιατί διέκοψα την συνεργασία μας μαζί της; Και μάλιστα παρουσιάζουν και βίντεο που έδειχνα στο παρελθόν τα βιβλία της και από την αρχή “υποκριτής ο Άδωνις” “ήξερε ο Άδωνις” κ.λπ. και “την απέλυσε, λόγω των αντιδράσεων κ.λπ.”. Μα δεν την απέλυσα για το βίντεο.  Και στο μέλλον, αν θέλει κάποιος να έρθει στην Δική μου Σχολή και να δώσει μία διάλεξη εκ μέρους της Ανθρωπολογικής Εταιρίας π.χ., θα είναι ευπρόσδεκτος. Και αν θέλει κάποιος άλλος παλαιοανθρωπολόγος να έρθει και να εξηγήσει γιατι ισχύει η Αφροκεντρική θεωρία, επίσης είναι ευπρόσδεκτος».

«Με την κα Στεργιοπούλου διέκοψα την συνεργασία μας, διότι, μέσω της φασαρίας, αποκαλύφθηκε μία παλαιότερη ανάρτησή της εξαιρετικά αντισημιτική. Επειδή στο θέμα του αντισημιτισμού έχω πάρει ξεκάθαρα δημόσια θέση και τον αποστρέφομαι, αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση. Και, κατά την γνώμη μου, αυτή η ανάρτηση την αδικεί πολύ».

   Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση του, για το περιεχόμενο της «διδασκαλίας» της κ. Στεργιοπούλου, ο κ. Γεωργιάδης έχει αυτή την άποψη:

«Προσοχή: Η αναφορά σε “Αρίους” δεν γίνεται προφανώς με τη Ναζιστική έννοια, όπως όταν περνάς από το Νομισματικό Μουσείο και βλέπεις στα κάγκελα αγκυλωτούς σταυρούς από την εποχή του Σλήμαν, δεν είναι Ναζιστικά αλλά Μυκηναϊκά Σύμβολα.  Η αναφορά δηλαδή δεν έχει τον χαρακτήρα της Φυλετικής Υπεροχής, αλλά της Αυτοχθονίας». 

«Προσοχή: Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτή είναι η σωστή θεωρία, ούτε ότι δεν είναι παντελώς αιρετική στον Χώρο της Παλαιοανθρωπολογίας, είναι παντελώς αιρετική γι’αυτό και στο δικό μου μάθημα, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, επειδή δεν θέλω να μπλέκω σε επιστημονικές διαμάχες, ακολουθώ την επιστημονικά σήμερα Κυρίαρχη Αφροκεντρική θεωρία».

   Μάλιστα… 

   Στην αναφορά του κ. Γεωργιάδη περί συμβόλων έχουμε να πούμε ότι ότι πάνω κάτω και οι χρυσαυγίτες κάτι τέτοια λένε (δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός αλλά αρχαιοελληνικός, δεν είναι σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο και τα λοιπά και τα λοιπά).

Ο πολέμιος του αντισημιτισμού Αδ. Γεωργιάδης… 

  Πριν φτάσουμε στα περί «αιρετικής θεωρίας» της «άριας φυλής» (με την οποία διαφωνεί ο αντιπρόεδρος, όπως υποστηρίζει) θα κάνουμε μια παρένθεση για να αναφερθούμε στην ευαισθησία του Αδ. Γεωργιάδη στο θέμα του αντισημιτισμού (αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που διέκοψε τη συνεργασία με την κ. Στεργιοπούλου).

   Πάμε λίγους μήνες πίσω, τον περασμένο Ιούνιο. Τότε διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, για αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε. Τότε ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης δήλωσε πάλι την ευαισθησία του για το θέμα.  Δεν επικρότησε απλά τη διαγραφή Καμπόσου, αλλά αφιέρωσε αρκετή ώρα για το θέμα στη διαδικτυακή επικοινωνία που έχει με τους ψηφοφόρους του μέσω facebook. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε

ότι ο Δ. Καμπόσος έκανε κάτι «αδιανόητο. Επανήλθε με ένα βίντεο χυδαίο κατά του Γιάννη Μπουτάρη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έβαζε πάλι στην Ελλάδα μια αντισημιτική συνωμοσιολογία ότι ο Μπουτάρης είναι στο απυρόβλητο διότι είναι φίλος των Εβραίων και διάφορες τέτοιες τρίχες κατσαρές. Είναι απαράδεκτα αυτά τα οποία είπε ο κύριος Καμπόσος». 

   Γιατί ήταν«απαράδεκτα» αυτά τα οποία είπε ο δήμαρχος Άργους, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη: 

«Πρώτα απ’ όλα είναι απαράδεκτα διότι δεν έχει τη συναίσθηση να καταλάβει ότι για το εθνικό συμφέρον μας η στρατηγική συμμαχίας Ελλάδος – Ισραήλ. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή την οξυμένη με την Τουρκία, την εποχή που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου και της Κύπρου, την εποχή που θέλουμε να μπλοκάρουν τα F-35 και την παράδοση τους στην Τουρκία και όλα τα άλλα ανοιχτά εθνικά ζητήματα που έχουμε, το Ισραήλ είναι ένας κρίσιμος σημαντικός και πολύτιμος σύμμαχος για την Ελλάδα. Άρα τέτοιου είδους σχόλια – από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται, ειδικά από έναν θεσμικό παράγοντα – πλήττουν τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα». 

   Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης… απασφάλισε και είπε για τον δήμαρχο Καμπόσο: 

«Πέρα όμως από αυτό, όλος αυτός ο παλαιάς κοπής αντισημιτισμός, το καπελάκι, ο φίλος των Εβραίων που τον νταντεύουν… Μα τι αηδίες είναι αυτές»! 

   Μετά έσπευσε να εξηγήσει γιατί… απασφάλισε: 

«Εγώ σας το λέω που ξέρετε ότι πάρα πολλοί για πολλά χρόνια με θεωρούσαν αντισημίτη και βγήκα μόνος μου και πρώτος κι έκανα την αυτοκριτική μου για το βιβλίο του Πλεύρη και είπα πως ήταν απαράδεκτο που το έδειξα. Και που είμαι ο πρώτος που έχω πει ότι ο αντισημιτισμός πρέπει να ξεριζωθεί από την Ελλάδα. Πρώτο γιατί βλάπτει για τα εθνικά μας συμφέροντα κατά τον τρόπο που σας εξήγησαν προηγουμένως και δεύτερον – μάλλον πρώτο το δεύτερο – γιατί είναι λάθος».

   Ο μετανιωμένος Γεωργιάδης που παρουσίασε το βιβλίο του δηλωμένου θαυμαστή των ναζί Πλεύρη εξήγησε στη συνέχεια  γιατί θαυμάζει το σημερινό Ισραήλ

«Κυρίες και κύριοι αξίζει να κάνετε μια βόλτα Ισραήλ. Θα δείτε ένα κράτος που πολλοί από εσάς θα το ζηλεύατε για το πώς το έχουν οργανώσει. Εγώ θαυμάζω τους Εβραίους και για τον πατριωτισμό τους πάνω απ’ όλα, για το πώς αγαπάνε το κράτος τους, για το πώς σέβονται την παράδοση τους, για το πώς βοηθάει ο ένας τον άλλον για να επιβιώσει το Ισραήλ σε μια δύσκολη γειτονιά. Αυτά είναι παραδείγματα προς μίμηση. Όχι λόγοι για να τους υβρίζουμε, λόγοι για να τους μιμούμαστε». 

  Και μετά πάλι… ξέσπασε και διευκρίνισε:

«Κι έρχεται τώρα ο δήμαρχος Άργους, ένας θεσμικός παράγοντας να διαδώσει στην Ελλάδα έναν τέτοιας παλαιάς κοπής αισχρό αντισημιτισμό… Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να έχει απολύτως καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτές του τις δηλώσεις. Και λυπάμαι που δεν κατάλαβε με πόση προσοχή το κόμμα χειρίστηκε τα γεγονότα των δύο πρώτων εβδομάδων, μόνο και μόνο για να σεβαστούμε τους ψηφοφόρους που τον έχουν εκλέξει…». 

   Ο Αδ. Γεωργιάδης, τότε, χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά απαράδεκτες τις δηλώσεις Καμπόσου και υποστήριξε – ξανά και με πάθος – ότι «πρέπει να ξεριζώσουμε από την Ελλάδα τον αντισημιτισμό. Τελεία και παύλα και δεν σηκώνω κουβέντα σε αυτό»!  (Τα αποσπάσματα που διαβάσατε παραπάνω μπορείτε να τα δείτε και στο βίντεο από το «3ο live στο Facebook (8/6/18)» του Αδ. Γεωργιάδη εδώ [από 25.00 έως  28.00]).

Ο μετανιωμένος αντιπρόεδρος Γεωργιάδης…  

  Πάμε τώρα να θυμηθούμε λίγα πράγματα για τον πολέμιο του αντισημιτισμού, κύριο Άδ. Γεωργιάδη

  Όπως ο ίδιος εξήγησε για πολλά χρόνια κάποιοι τον θεωρούσαν αντισημίτη.  Εμείς να προσθέσουμε πως δεν το θεωρούσαν κάποιοι, αλλά ήταν δηλωμένος αντισημίτηςΠριν θυμηθεί – μετά από χρόνια – αποκηρύξει το βιβλίο του Πλεύρη το υπεράσπιζε μια χαρά. Διαβάστε (εδώhttps://www.imerodromos.gr/o-georgiadis-ke-i-antres-ton-ss-pou-apeteloun-to-kafchima-tis-lefkis-fylis-tou-nikou-bogiopoulou/) αναλυτικά τους λόγους που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θέλει να αποσείσει από πάνω του την κληρονομιά του αντισημίτη εαυτού του

    Επίσης, διαβάστε (εδώ: https://www.imerodromos.gr/i-nea-dimokratia-den-emathe-gia-tous-nekrous-palestinious-tou-gerasimou-choleva/) πώς ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ η Νέα Δημοκρατία έκανε σαν να μην είδε το μακελειό στη Γάζα, έγινε κάτι σαν εκπρόσωπος του κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ, αναπαράγοντας την ανάρτηση των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.  

   Είναι φανερό πως ο Αδ. Γεωργιάδης θέλει αποτινάξει το αντισημιτικό παρελθόν του. Με ποια λογική, όμως, το κάνει αυτό; Χειροκροτώντας και θαυμάζοντας το κράτος του Ισραήλ, ένα κράτος που προχωρά, χρόνια τώρα, στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. 

Περί «αιρετικών θεωριών» της «αρίας φυλής»

   Τέλος, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: 

  Πόσο μετανιωμένος είναι ο πρώην πλασιέ του βιβλίου του δηλωμένου θαυμαστή των ναζί Πλεύρη το ξέρει ο ίδιος.

  Πόσο μετανιωμένος είναι για τον αντισημιτισμό που εξέφραζε στον παρελθόν επίσης το ξέρει ο ίδιος. 

  Ο χαρακτηρισμός, όμως, (ναζιστικών) θεωριών περί «αρίας φυλής» ως «αιρετικές» (με τις οποίες δεν συμφωνεί όπως λέει) είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον ίδιο.

    Ας λύσει με άλλον τρόπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τα «μπλεξίματα» του και τις «παρεξηγήσεις» του με το ναζισμό. Οι δικαιολογίες και οι αναλύσεις του «δημοκράτη» αντιπροέδρου δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά. Ίσως, βέβαια, πείθουν τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος τον έχει αντιπρόεδρο και εκφραστή της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις