Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι δικαστές στο πλευρό κυβέρνησης – εφοπλιστών …έκριναν παράνομη την απεργία στα καράβια

Ναυτεργάτες: Οι εκβιαστικές μεθοδεύσεις και αποφάσεις θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων -- Το ΕΚ Πειραιά καλύπτει την αυριανή απεργία στα καράβια

Εφαρμόζοντας πιστά τις κυβερνητικές …παραινέσεις- εντολές και τις απαιτήσεις των εφοπλιστών οι δικαστές έκριναν παράνομη την απεργία στα καράβια. Το..

Εφαρμόζοντας πιστά τις κυβερνητικές …παραινέσεις- εντολές και τις απαιτήσεις των εφοπλιστών οι δικαστές έκριναν παράνομη την απεργία στα καράβια.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε λοιπόν «παράνομη» τη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχουν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. 

Τα Ναυτεργατικά σωματεία διαμηνύουν ότι τέτοιες εκβιαστικές μεθοδεύσεις και αποφάσεις θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων και η απεργία θα γίνει κανονικά. Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 

Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων είναι στις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.

Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους, δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν.330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα ”παλιά τους τα παπούτσια” ακόμα και διεθνείς συμβάσεις όπως ο ”Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων” (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για άλλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο την μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, γνωρίζοντας εδώ και μήνες τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, των συνδικάτων και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τους, την μέρα της συζήτησης στη βουλή.

Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, είναι αγώνας για να έχουν και οι επόμενες γενιές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να έχει δουλειά με δικαιώματα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις και ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει μέριμνα για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα.

Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων. Απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών, Τετάρτη 16 Ιούνη στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργιακή Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 π.μ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων:

 • Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
 • Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν
 • Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλύπτει την αυριανή απεργία στα καράβια

Το ΕΚ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά:

«Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την άθλια μεθόδευση εφοπλιστών και κυβέρνησης που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα και με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις!!

Το ΔΣ του ΕΚΠ καλύπτει την απεργία στα καράβια στις 16 Ιούνη. Καλεί τους εργαζομένους και τα σωματεία να δώσουν ακόμα πιο μαχητική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, να κουρελιάσουν ακόμα μια φορά την απόφαση τον Πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε παράνομη την απεργία! Ο στόχος της κυβέρνησης να αμαυρώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο Θα πέσει στο κενό».

Όλοι αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση τον ΕΚΠ και των σωματείων του Πειραιά στις 10 π.μ. στο Λιμάνι! Όλοι στην συγκέντρωση στις 17.00 στο Σύνταγμα!»

Σχετικά θέματα

Απόψεις