Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι αγρότες της χώρας στους δρόμους – Ενισχύονται τα μπλόκα – Δεκάδες τρακτέρ στην είσοδο της Λαμίας – Νέο μπλόκο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού

Με τα μπλόκα στη Θεσσαλία να παραμένουν μαχητικά και να ενισχύονται με νέα τρακτέρ, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις να πληθαίνουν σε όλη..

Με τα μπλόκα στη Θεσσαλία να παραμένουν μαχητικά και να ενισχύονται με νέα τρακτέρ, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις να πληθαίνουν σε όλη τη χώρα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες ενισχύουν την κοινή συντονισμένη δράση τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ ετοιμάζονται να στήσουν και νέα μπλόκα τις επόμενες μέρες, μεγιστοποιώντας την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση και στα συκοφαντικά αναμασήματα που επιστρατεύουν υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη άλλων κομμάτων, περί «μειοψηφιών» και «υποκινούμενων» αγώνων. Αλλά και στην επιχείρηση τρομοκράτησης, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα.

Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά της Λαμίας αλλά και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, συγκεντρώνονται στην είσοδο της πόλης και ετοιμάζονται για το σημερινό συλλαλητήριο, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα τους με στήσιμο μπλόκου.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μέχρι το κέντρο της πόλης και το κτίριο της πλατείας Ελευθερίας που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να στήσουν τον μπλόκο τους.

Ήδη δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από την Πέμπτη στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, με τους κατεστραμμένους από την πρόσφατη κακοκαιρία «Daniel» αγρότες της περιοχής να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Δεκάδες τρακτέρ κατέφθασαν χτες στο μπλόκο που έχει στηθεί κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας.  Το μεσημέρι της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αγρότες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης και όλοι μαζί απέκλεισαν ξανά με τα πόδια τον Ε65, όπου πραγματοποίησαν συνέλευση. Παράλληλα συγκροτήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου, με στόχο την οργάνωση των δράσεων του μπλόκου αλλά και τον συντονισμό του με άλλα μπλόκα.

Αγωνιστικό κλίμα επικρατεί και στους αγρότες του νομού Λάρισας που παραμένουν στον κόμβο Πλατύκαμπου. Εκεί έφτασαν χτες κι άλλα τρακτέρ ενώ σήμερα αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο το μπλόκο από αγρότες των παρακάρλιων χωριών. Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και των Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περιοδείες στα χωριά για να μαζικοποιηθεί κι άλλο το μπλόκο, ενώ στον προσανατολισμό τους είναι ο συντονισμός με τα υπόλοιπα μπλόκα και η πραγματοποίηση κι άλλων πολύμορφων δράσεων με σκοπό την αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση.

Παράλληλα και οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας, όπου καλούν όλους τους φορείς του νομού να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Ταυτόχρονα τρακτέρ βρίσκονται και στον Αλμυρό. Μάλιστα, και αυτοί βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ όταν χτες το πρωί προσπάθησαν να κλείσουν την ΠΑΘΕ. Μπορεί να μην κατάφεραν να την αποκλείσουν αλλά, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, «κανένας δεν μπορεί να μας ανακόψει στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει».

Οι αγρότες των Τρικάλων παραμένουν στο μπλόκο στο Ζάρκο και καλούν κάθε αγρότη του νομού, που ακόμα δεν έκανε το βήμα, να έρθει κι αυτός με το τρακτέρ του και να ενισχύσει το μπλόκο. 

Στην Ημαθία, μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας έστησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αγρότες της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία του χωριού Παλατίστια, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, σήμερα, Παρασκευή, δίνουν ραντεβού, στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, προκειμένου αγωνιστικά να προβάλουν το αίτημά τους για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Στον δρόμο του αγώνα μπήκαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης. Εβγαλαν τα τρακτέρ τους σε Κουφάλια, Λουδία (δήμο Χαλκηδόνας), Επανομή και διεκδικούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματός τους, για να συνεχίσουν να μένουν στα χωριά τους και να ζουν από τα χωράφια τους. Οι αγρότες του δήμου Χαλκηδόνας σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Στη Δυτική Ελλάδα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Αγροτικοί Σύλλογοι. Μετά τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Νεοχώρι, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παναιτωλοακαρνανιακής σύσκεψης αγροτών και κτηνοτρόφων, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 8 μ.μ. στο Νεοχώρι (παλαιό δημαρχείο), με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων Νεοχωρίου και Κατοχής.

Παράλληλα, απ’ την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους απευθύνεται κάλεσμα για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και συλλαλητηρίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τη Δευτέρα 29 Γενάρη το πρωί, στο Μεσολόγγι (κεντρική πλατεία), ενώ, χαιρετίζοντας και τη μεγάλη συγκέντρωση της προηγούμενης Δευτέρας, επισημαίνει:

Στην Αχαΐα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου καλεί σήμερα, Παρασκευή στις 8 μ.μ. σε σύσκεψη στο Σταυροδρόμι, ενώ ο ΑΣ Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» συγκαλεί Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις 8 μ.μ., με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, στις 4 μ.μ., στην Πυροσβεστική στην Πτολεμαΐδα. Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στο δημαρχείο Εορδαίας, όπου θα γίνει σύσκεψη για οργάνωση και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στη Ζάκυνθο, χτες, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο στην Περιφερειακή Ενότητα του νησιού, ενώ πλατιά σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις 8 μ.μ., στο Θέατρο Σαρακινάδου.

Κινητοποίηση την Κυριακή στη Λακωνία

Σε συγκέντρωση στον κόμβο Δαφνιού – Κροκέων στις 11 π.μ. στη Λακωνία καλούν την Κυριακή 28 Γενάρη τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Αν. Μάνης. 

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε Σπάρτη, Σκάλα και Γύθειο και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τον κόμβο.

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε κάθε νομό,  κάθε Δήμο,  κάθε χωριό οργανωμένα και συντονισμένα με τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους  προετοιμάζουμε δυναμικές κινητοποίησης, με σκοπό το στήσιμο αγροτικών μπλόκων. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία από την κρατική καταστολή. Δεν θα περάσει της κυβέρνησης η τρομοκρατία και ο εκβιασμός» σημειώνουν οι αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Λακωνίας.

Σχετικά θέματα

Απόψεις